- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

ЕПС: Вода није ушла у копове „Колубаре“, нема материјалне штете

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Ванилица/Cropped photo / Рударски басен Колубара
Рударски басен Колубара - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Вода није ушла у копове „Колубаре“ и нема материјалне штете, саопштила је данас „Електропривреда Србије“ и истакла да је производња угља стабилна и у ванредним временским околностима.
Како је саопштено, ЕПС најоштрије демантује наводе Душана Никезића из Странке слободе и правде и обавештава јавност да вода није продрла у копове "Колубаре" и да је производња угља стабилна.
"Није причињена никаква материјална штета по рударску опрему, а камоли огромна како наводи Никезић, који још једном очигледно свесно узнемирава јавност непровереним и нетачним информацијама. Велика количина кише која је пала јуче поподне у веома кратком периоду отежала је производни процес, али запослени, багери и друга рударска механизација нису били угрожени", наведено је у саопштењу.
Из ЕПС-а поручују да је систем организован тако да се вода кроз системе одводњавања и водосабирнике сакупља на одређене тачке унутар копова.
Додају да су запослени и ватрогасци реаговали у складу са процедурама, као и да је трафостаница накратко превентивно искључена.
"Није истинито ни Никезићево навођење да ништа није предузето у заштити копова од великих падавина. Две велике бране, Бистрица и Трбушница које је изградио ЕПС, у оквиру пројекта регулације слива реке Пештан за потребе заштите копа Поље Е и месних заједница уз слив реке, током јучерашњег дана задржале су око два милиона кубика воде. У функцији су били и сви остали објекти система за заштиту копова од поплава и на тај начин је спречено изливање водотокова у копове", наводе из ЕПС-а, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала