- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о кадровским променама унутар ЕУ: Перспектива односа Москве и Брисела веома лоша

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је перспектива односа Москве и Брисела веома лоша, те да Русија не сматра да ће европска дипломатија на било који начин ићи путем нормализације односа.
Тим речима Песков је прокоментарисао кадровске промене у руководству Европске уније након избора.
Песков је навео и да шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен није присталица нормализације односа ЕУ и Русије, док је премијерка Естоније Каја Калас позната по русофопским изјавама.
„Када је реч о госпођи Фон дер Лајен, она је свима добро позната. Она није присталица нормализације односа ЕУ и Русије. По том плану нема никаквих измена. Госпођа Калас такође није показала никакву дипломатску наклоност по том питању и добро је позната по апсолутно непомирљивим, чак понекад и махнито русофопским изјавама“, казао је он.
Осврнуо се и на Француску рекавши да исход парламентарних избора у тој земљи изазива интерес Русије, имајући у виду да је реч о једној од највећих европских земаља.
„Пратимо шта се дешава, видимо да се једна политичка сила губи на популарности док друга све више јача. Међутим, то је све унутрашње питање Француске“, додао је Песков.

Песков није коментарисао дебату Бајдена и Трампа

Русија се никада није мешала у изборни процес САД и неће то чинити ни сада, самим тим Москва неће давати никакву оцену по питању дебате председника Џозефа Бајдена и републиканског кандидата Доналда Трампа.
„Апсолутно не намеравамо да ни на који начин оцењујемо дебату, то је њихово унутрашње питање. Никада се нисмо мешали у изборни процес САД. Било је много истрага о наводном руском мешању и ништа није утврђено. Русија се неће мешати ни сада, то је њихово лично питање“, закључио је Песков.
Президент РФ Владимир Путин прибыл в Китай с официальным визитом  - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
СВЕТ
Америку више нико не поштује! Бајден и Трамп седам пута споменули име Путина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала