- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Желим вам много неуспеха и проблема“: Медведев „честитао“ новом руководству НАТО и ЕУ

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаЗаменик председник Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председник Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Нови званичници НАТО и ЕУ су русофоби и иза себе имају много неуспеха и скандала, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
По речима Медведева, бивши премијер Холандије Марк Руте, који преузима дужност генералног секретара НАТО, је политичар који се претворио у „окорелог русофоба и оданог атлантисту“.

„Он већ неко време жестоко мрзи нашу земљу. Присталица је све оштријих санкција. Он ће, очигледно, верно следити политику класика параноидног атлантизма“, написао је Медведев.

Говорећи о новој шефици европске дипломатије Каји Калас, Медведев је рекао да она има „две најважније особине успешног европског политичара: то су нуклеарна русофобија и бескрајна жеђ за профитом“.
Он је подсетио да, док је Калас широм земље хистерично викала о руској претњи, њен муж је„пословао са руским компанијама, остварујући значајан профит“.
„Она се добро разуме у заштиту људских права. Ауторка је чувене нацистичке фразе 'посетити Европу није право, већ привилегија'“, подсетио је Медведев.
Такође, шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен, која је изабрана по други пут на ту дужност, „мазохистички је одана својим прекоокеанским господарима и стално прича бесмислице о Русији, не бирајући речи“.
„Новоименованима желим све најбоље, односно, у преводу са дипломатског језика – максималне неуспехе и страшне проблеме у обављању дужности“, поручио је Медведев.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
РУСИЈА
Кремљ о кадровским променама унутар ЕУ: Перспектива односа Москве и Брисела веома лоша
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала