- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британац има важну поруку: „Не отписујте Новака – жели да игра још дуго“

© AFP 2023 / EMMANUEL DUNANDНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић још не намерава да размишља о крају каријере, а Грег Руседси, бивши британски тенисер, тврди да има и информације које указују на то да српски ас још дуго жели да држи рекет у рукама.
Иако је почетком месеца морао да оперише менискус и повуче се са Ролан Гароса, већ крајем јуна Новак Ђоковић нашао се у Лондону и на жребу за Вимвблдон.
Новакова жеља за играњем тениса невероватна је када се узме у обзир да има 37 година и да је освојио све што се освојити може, а још је невероватније то што крај каријере није ни близу.
„Разговарао сам са Новаковим агентом и он жели да игра још дуго. Хоће да постане тениски Том Брејди. Повреда менискуса није озбиљна, то је само лоша срећа. Таман је почео добро да игра на Ролан Гаросу, тако да не бих отписао Новака. Ако хоће да игра још две, три или четири године. Колико год да је, немојте да га отписујете“, рекао је Руседски.
Потом је додао:
„Није то озбиљна повреда и он је један од најдисциплинованијих спортиста које сам икада виде. Сматрам да је и највећи спортиста ког сам икада у животу гледао. Сјајан је играч“, поручује Руседски.
Неки га отписују, а као аргумент за то наводе то што није освојио титулу од почетка године, али Британац има другачије мишљење.
„Тачно је да ова година није била сјајна за њега, али немојте да заборавите да је прошле године освојио три од четири гренд слема и играо финале на Вимблдону и тај меч је вероватно требало да добије, само ствари нису отишле на његову страну. Сад га отписују зато што није играо толико добро и повређен је, ја то нећу учинити, сматрам да ће се вратити са жељом за осветом“, уверен је Руседски.
Имао је некадашњи британски тенисер поруку за остале тенисере.
„Рекао бих да је још увек гладан успеха, ужива у путовањима и ако успе да нађе начин да поведе и породицу са њим на путовања још чешће... Пазите се“, закључио је Руседски.
Данци славе гол за изједначење против Енглеске - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2024
ЕУРО 2024
Данци су кажњени – али не маре много: Навијачи се већ спремају за дуел са Србијом /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала