Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Суд у Приштини изрекао пресуду у случају убиства Оливера Ивановића — осуђене четири особе

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIОливер Ивановић
Оливер Ивановић - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
У Основном суду у Приштини данас је изречена пресуда у случају убиства Оливера Ивановића, лидера Грађанске иницијативе „Србија, демократија и правда“. Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић, одлуком приштинског правосуђа, проглашени су кривим за помагање у убиству Ивановића, пре шест година у Косовској Митровици.
Спасојевић је првостепено осуђен на новчану казну од 4.500 евра, а уколико не може да је плати казна ће бити преиначена у затворску од четири и по године. Рошић је осуђен на 10 година затвора, а Марковић и Јовановић на по четири године.
Силвану Арсовић суд је ослободио оптужби. За оптуженог Радета Басару раније је одлучено да се одустаје од оптужнице, пренео је РТС.
Нико од оптужених није присуствовао изрицању пресуде, а током судског процеса дозвољено им је да се бране са слободе.
Осуђени су по трећој, допуњеној оптужници тужилаштва, подигнутој 2020. године. Оптужница није подигнута против извршиоца или налогодаваца, већ против лица која су наводно била део организоване криминалне групе која је учествовала у убиству Оливера Ивановића.
Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у Косовској Митровици, а судски процес је почео у јулу 2021. године.
Ово је први судски процес организован за убиство Оливера Ивановића. Убијен је са шест метака у леђа, на улазу у зграду у којој су биле канцеларије његове Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“.
Осуђени имају право жалбе Апелационом суду.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала