- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Одређен притвор четворици запослених у затвору Падинска скела

© Sputnik / Лола ЂорђевићВиши суд у Београду
Виши суд у Београду  - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Пратите нас
Судија за претходни поступак Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег суда у Београду одредио је притвор четворици затворских службеника завода Падинска скела осумњичених да су извршили кривично дело Несавестан рад у служби у вези са смрћу оштећеног С.Б. 4. фебруара ове године.
Притвор је одређен Слађану К. запосленом на месту млађег надзорника, као и тројици командира Душану К, Стефану П. и Зорану К, док је лекарки Весни С. одређен кућни притвор уз електронски надзор (наногвицу), саопштено је из тог суда, преноси Танјуг.
Притвор им је одређен да не би утицали на сведоке и да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду, сем Весни С. којој је одређен само да не би поновила кривично дело.
Сви осумњичени су претходно на саслушању у тужилаштву негирали извршење кривичног дела за које се терете и изнели су своје одбране.
Постоје основи сумње да су ови осумњичени извршили наведено кривично дело у периоду од 24. јануара до 4. фебруара 2024. године тако што су у својству службених лица, кршењем Правилника о начину обављања послова у служби за обезбеђење у заводима за извршење кривичних санкција и процедурама, пропуштањем дужности надзора, очигледно несавесно поступали у вршењу службе, иако су били свесни да услед тога може наступити тежа повреда права другог, која је и наступила 4. фебруара 2024. године у виду смрти прекршајног осуђеника С.Б. који је у том заводу издржавао прекршајну казну.
Такође, очигледно несавесно поступање тиче се и неевидентирања повреда које је задобио С.Б. у дневном извештају и необавештавању надређених о томе.
Подсећамо да је против тројице осумњичених у току истрага због кривичног дела тешко убиство, јер су, како се сумња, од половине јануара до 4. фебруара 2024. године у КПЗ Падинска скела заједнички извршили кривично дело и при безобзирном насилничком понашању лишили живота оштећеног С.Б.
Притворска јединица затвора у Москви - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2024
СРБИЈА
Ухапшени чувари и докторка затвора у Падинској скели због сумње да су повезани са смрћу затвореника
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала