Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Појачане мере безбедности широм Србије; Амбасадор Израела: Напад вероватно усмерен против нас

© Tanjug / MARKO ĐOKOVIĆПрипадници МУП-а Србије
Припадници МУП-а Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић обавестио је амбасадора Израела у Србији Јахела Вилана да су, после данашњег напада на припадника Жандармерије М. Ј. (34), који је обезбеђивао Амбасаду Израела, предузете појачане мере безбедности у Београду и широм Србије.
Министар Дачић је у телефонском разговору амбасадору Вилану рекао да је, према првим информацијама, нападач највероватније држављанин Србије, припадник вехабијског покрета.
Амбасадор Вилан је изразио жаљење поводом данашњег догађаја у којем је повређен припадник Жандармерије и истакао да изузетно цени све што у погледу безбедности предузима Министарство унутрашњих послова и да се он, као и особље амбасаде, увек осећа безбедно, укључујући и након данашњег догађаја, саопштио је МУП.
Амбасадор је истакао да цени одлуку о подизању мера безбедности и пожелео брз опоравак повређеном полицајцу.
Министар је известио амбасадора Израела о здравственом стању повређеног припадника Жандармерије, а Вилан je у изјави Танјугу оценио да је напад највероватније усмерен против Израела и нагласио да је захвалан српским властима, посебно храбром полицајцу који је тај напад зауставио.
Он је рекао да је изненађен што је та врста тероризма стигла у Србију.
"Било ми је веома жао што сам сазнао за терористички напад у Србији, који је највероватније усмерен против нас. И желим да захвалим српским властима, а посебно храбром полицајцу који је ризиковао живот и зауставио напад и да му пожелим брз опоравак", рекао је Вилан.
Амбасадор је прецизирао да су он и особље амбасаде добили сву потребну подршку и безбедност од надлежних, од полиције, Министарства унутрашњих послова, Владе Србије и да се осећају сигурно.
Полиција  - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
СРБИЈА
Припадник Жандармерије погођен самострелом испред Амбасаде Израела у Београду, нападач ликвидиран
Полиција РС  - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
РЕГИОН
Подигнут степен безбедности у Републици Српској
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала