Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Припадник Жандармерије погођен самострелом испред Амбасаде Израела у Београду, нападач ликвидиран

© Sputnik / Лола ЂорђевићПолиција
Полиција  - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Припадник Жандармерије рањен је из самострела у врат испред Амбасаде Израела у Београду. Он је у самоодбрани узвратио ватром и савладао нападача, који је од задобијених рана преминуо.
Припадник Жандармерије је задобио тешке повреде и налази се у Ургентном центру.
Министар полиције Ивица Дачић саопштио је да је Н. Н. лице, чији се идентитет утврђује, пуцало из самострела у припадника Жандармерије који је био на дужности обезбеђења амбасаде Израела.

„Припадник Жандармерије М.Ј. (1990) је у самоодбрани употребио оружје и савладао нападача, који је од последица рањавања преминуо“, навео је Дачић.

Полицајац је у свесном стању превезен у Ургентни центар, где ће бити извршена операција вађења стреле из врата.
„Све околности напада и могући мотиви се испитују“, изјавио је министар Дачић који ће у Ургентном центру обићи рањеног припадника Жандармерије.

ВЈТ наложило обдукцију нападача на жандарма и друге неопходне радње

Главни јавни тужилац ВЈТ у Београду Ненад Стефановић изјавио је за Танјуг да је дежурни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду наложио обдукцију нападача и све друге неопходне радње како би се расветлиле све околности данашњег напада на припадника Жандармерије М.Ј. (34), који је био на дужности обезбеђења амбасаде Израела у Београду.
Стефановић је рекао да се дежурни јавни тужилац ВЈТ у Београду и јавни тужилац Јавног тужилаштва за организовани криминал налазе на лицу места где је данас око 11 часова нападач, чији се идентитет утврђује, из самострела устрелио припадника Жандармерије и погодио га у врат.
Припадник Жандармерије је у нужној одбрани, употребио ватрено оружје и пуцао на нападача, који је од последица рањавања преминуо, навео је Стефановић.

Амбасада Израела: Дипломате и запослени нису били у згради

Службеници и дипломате Амбасаде Израела нису били у згради у време инцидента када је рањен жандарм, који је у самоодбрани убио нападача.
„Полиција истражује случај. Немамо више детаља. У време догађаја Амбасада је била затворена, а њени службеници и дипломате нису били у згради. Рањеном припаднику Жандармерије желимо брз опоравак“, наводи се у саопштењу Амбасаде Израела.

Израелско МСП: Покушај терористичког напада испред амбасаде у Београду

Израелско Министарство спољних послова окарактерисало је данашњи напад на припадника Жандармерије испред амбасаде Израела у Београду као „покушај терористичког напада“, јавља Тајмс оф Израел.
„Данас се догодио покушај терористичког напада у близини израелске амбасаде у Београду. Амбасада је затворена и нико од особља амбасаде није повређен. Повређен је локални полицајац. Околности инцидента се истражују“, наводи се у саопштењу израелског министарства.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала