- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

На Западу откривају: НАТО страхује због могуће реакције Русије у Црном мору

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-30СМ на тактичко-летачким вежбама поморске авијације Црноморске флоте у Јејском рејону.
Вишенаменски ловац Су-30СМ на тактичко-летачким вежбама поморске авијације Црноморске флоте у Јејском рејону. - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Земље НАТО страхују да би Русија могла да предузме мере против беспилотних летелица западних земаља у Црном мору након терористичког напада украјинских снага на Севастопољ, изјавио је британски експерт Александар Меркурис.

„Државе НАТО све више брине то што би Русија могла почети да обара америчке и НАТО дронове изнад Црног мора“, саопштио је аналитичар на свом каналу на Јутјубу.

По његовом мишљењу, западни дронови у будућности неће моћи несметано да изводе операције у региону. Поред тога, расте ризик од сукоба између западних и руских авиона изнад Црног мора, сматра Меркурис.
„Руси без сумње имају надмоћ у ваздуху. Ситуација постаје све опаснија“, оценио је експерт.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је повећан интензитет летова америчких стратешких беспилотних летелица изнад Црног мора. Руски војни ресор саопштио је да је сврха тих летова извиђање и навођење високопрецизног наоружања које је Запад испоручио Украјини за нападе на руске циљеве.
Министар одбране Андреј Белоусов у међувремену је наложио руском Генералштабу да предложи мере реаговања на америчке провокације изнад Црног мора.
Америчка беспилотна летелица РКу-4 Глобал Хоук - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2024
Специјална операција у Украјини
Издата наредба руском Генералштабу: Реагујте на америчке дронове
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала