- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак проговорио о колену и чудесном опоравку: „Јелена ме је питала – не знам ни сам“

© John WaltonНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић је пред почетак Вимблдона и меч који ће одиграти 1. јула против Чеха Коприве, причао о експресном опоравку од операције колена и повратка на терен у рекордно кратком року. Каже, да ни сам не зна, како је успео, а да га је пре новинара и супруга Јелена питала, како је то извео, да се за мање од три недеље врати на терен.
„Осећам се добро. Играм у уторак и самоуверен сам и сигуран у колено. До сада је све позитивно“, изјавио је српски тенисер Новак Ђоковић уочи почетка Вимблдона.
Ђоковић се 4. јуна уочи меча четвртфинала против Каспера Руда повукао са Ролан Гароса због повреде колена. Он је дан касније у Паризу оперисао колено. Српски тенисер је успео да се опорави и играће на Вимблдону, који почиње првог јула.
Први ривал српском тенисеру на Вимблдону биће Чех Вит Коприва.
„Осећам се добро! Да, хајде да причам одмах о колену... Када се то десило на Ролан Гаросу, одлучио сам одмах да се оперишем. Било је недоумица око Вимблдона, али је доста играча имало те захвате, Тејлор Фриц, Стан Вавринка, Линдзи Вон... Поделили су своја искуства и то ми је дало веру да ћу да будем добро, да ћу моћи да играм Вимблдон", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Лондону.
Српски тенисер је 23. јуна допутовао у Лондон.
„Имао сам недељу дана добрих тренинга, веома јаких тренинга. Са Јаником Синером, Френсисом Тијафоом, Данилом Медведевим и данас са Холгером Рунеом. То су све тенисери који играју добро на трави. То су ситуације где сам тестирао колено. И колено је одлично реаговало. То је био добар знак да учествујем. Играм у уторак и самоуверен сам и сигуран у колено. До сада је све позитивно", додао је Ђоковић.
Дарија Касаткина - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
СПОРТ
Доминација Рускиња и две титуле пред Вимблдон
Он је одговорио и на питање како се брзо опоравио од повреде.
„Не знам одговор и жена ме је питала исто питање. Имаш 37 година, доста ризика, припремаш се за Олимпијске игре... Ту не знам одговор, али имам осећај да не желим да пропустим Гренд слем док год сам у конкуренцији. Ту је жеља да играм, ту је жеља да се такмичим, поготово Вимблдон о којем сам сањао као дете", рекао је Ђоковић.
Српски тенисер је седам пута у каријери тријумфовао на Вимблдону.
„Само о томе да размишљам да ћу пропустити Вимблдон је тужно. Питао сам се колико брзо могу да се опоравим, рекао сам да нећу доћи овде да играм неколико рунди, желим да се такмичим за титулу. Све ово до сада ми је дало оптимизам да могу да се такмичим за титулу. Нема рационалног објашњења, више је до емоција да играм на Вимблдону. Знам да су ОИ близу, да се игра на другачијој подлози, али Вимблдон је турнир из снова. Дао сам сате и сате на опоравак и тренинге, сваког дана, уз опрезност. Нисам имао негативних ствари у овом опоравку и питао сам се: 'што да не дам себи шансу“, истакао је српски тенисер.
Ђоковић је истакао да неће калкулисати у уводним мечевима на Вимблдону.
„Кад год изађем, радим све да победим. Не видим себе да калкулишем. Не видим опрезност при покретима. Тако играм читаве каријере. Ако немам сигурност да то могу, не бих овде био са вама. Све што сам радио, имало је позитивног знака“, навео је Ђоковић. Он је прокоментарисао изјаву Карлоса Алкараза, који је рекао да је Ђоковић „суперчовек“.
„Не, не сматрам се суперчовеком. Тејлор Фриц је 'суперчовек', јер се од овог опоравио за недељу дана! Његова ситуација ми је дала оптимизам да ћу моћи и ја. Неко ко игра на овом нивоу је успео у тако кратком нивоу... То ми је дало снаге и вере и процес. Није можда скроз идеално у очима доктора који кажу да је потребан дужи опоравак, да се не ризикује, да се да лету времена, али је индивидуално. Свако има другачије реакције на опоравак, на тренинге, али нисам имао сметњи. Да сам имао такву информацију од тела, овај Вимблдон би био под знаком питања. Играо сам два сета са Медведева, играо сам три и по сета јуче и данас сат и по. Колено је добро, нема негативних рекације“, закључио је Ђоковић.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
СПОРТ
Спремите се за српски дан у Лондону!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала