Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Постоји 100 група индикативних на тероризам, жандарм ће бити одликован чим изађе из болнице

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић обишао је данас у Ургентном центру повређеног припадника Жандармерије Милоша Јевремовићa који је задобио тешке повреде приликом обављања службене дужности испред амбасаде Израела и најавио да ће бити одликован, јер је на озбиљан и одговоран начин реаговао и ликвидирао терористу.
Вучић је новинарима рекао да је Јевремовић свестан, да је операција успешно прошла и да је у добром стању. Истакао је да је Јевремовић реаговао вешто и озбиљно.
Он је навео да се трага за још једним лицем који се руководи истим принципом као Салахудин, и додао да су они били праћени.
Било је потребно још седам, осам дана да се прикупе докази и да се ухапсе, а реч је о људима који су ушли у екстремистичке и терористичке кругове, рекао је Вучић.
"У сваком случају, ми ћемо акцију да наставимо, обезбедићемо све ДКП-ове, али и гарантовати сигурност и безбедност", рекао је Вучић.
Он је истакао да Србија има обучене жандарме и полицајце и честитао њима и њиховим непосредним командирима и команданту Жандармерије.
"Честитам свима у полицији, свим посебним јединицама. Честитам министру, честитам свима на изузетном понашању полицајца жандарма Милоша Јевремовића. Који има свега 34 године и биће одликован чим изађе из болнице", рекао је Вучић.
© Фото : будућностсрбијеавАлександар Вучић и повређени припадник Жандармерије Милош Јевремовић
Александар Вучић и повређени припадник Жандармерије Милош Јевремовић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
Александар Вучић и повређени припадник Жандармерије Милош Јевремовић

Постоји 100 група индикативних на тероризам, нећемо имати милости

Вучић је изјавио да у Србији постоји стотину група које су праћене због нелегалних активности индикативних на тероризам, које су на слободи, а чији припадници не могу да се ухапсе, јер нема доказа.
"И онда дођете ви и питате нас што их нисмо хапсили када смо знали какви су, а без доказа не можемо. Још и да им плаћамо накнаду што су без доказа били у притвору", рекао је Вучић.
Рекао је и да ће ово стање да траје три до четири дана, док се сви индикативни на тероризам не ухапсе и улице поново буду сигурне.
"Ловимо их знамо и имена и све друго. Обавићемо тај посао. Важно да је Милош Јевремовић жив и показао је како се поступа. Нећемо имати милости према тероризму", рекао је Вучић.
Увиђај испред амбасаде Израела - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
СРБИЈА
Откривен идентитет нападача на припадника Жандармерије, верско име му Салахудин /фото/
Припадници МУП-а Србије - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
СРБИЈА
Појачане мере безбедности широм Србије; Амбасадор Израела: Напад вероватно усмерен против нас
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала