- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немац очекује драму, а Шпанац зна ко је фаворит на Вимблдону

© AP Photo / John WaltonКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Почетак Вимблдона, трећег гренд слема у сезони, заказан је за понедељак 1. јул, а Немац руског порекла Александар Саша Зверев изјавио је да очекује најнеизвеснији турнир у последњих 20 година. За разлику од њега, Шпанац Карлос Алкарас сматра да је Новак Ђоковић, иако свеже оперисан, фаворит.
Нема дилеме да ће предстојећи Вимблдон бити изузетно интересантан. Већ у понедељак прави српски дан и чак троје наших тенисера у мушкој и женској конкуренцији ће на терен, док ће Ђоковић свој пут ка новом трофеју почети да крчи у уторак против Чеха Вита Коприве.
А у сусрет Вимблдону, своје виђење јавности сервирао је Александар Саша Зверев који је играо финале претходног гренд слема на Ролан Гаросу, где је заустављен од Карлоса Алкараса.
„Разговарао сам са мојим братом, први пут сам стигао на Вимблдон са осећајем да могу да победим. Претходних година заиста се нисам тако осећао. Верујем да ће ово бити најнеизвеснији Вимблдон у претходних 20 година. Никада није било толико потенцијалних фаворита. Много је играча који могу да освоје титулу“, рекао је Саша Зверев.
Разлог за његову такву прогнозу огледа се у чињеници да се Роџер Федерер пензионисао, да је Надал константно повређен и ускоро ће се и он повући, док је Новак Ђоковић имао захват на колену.
„Откако је Федерер освојио прву титулу пре две деценије, овако нешто није се догодило. После тога су стигли Рафа, Новак и Енди и увек је била кратка листа фаворита. Сада је потпуно другачија слика и доста нас има прилику да освоји трофеј. Један сам од тих играча и све ћу урадити. Наравно, потребно је и доста среће“, рекао је Немац руског порекла.
За разлику од Зверева, Карлос Алкарас је ипак издвојио једно име у мору фаворита.
„Причао сам са Новаком Ђоковићем и рекао му да је супер човек. Знамо колики је професионалац и колико води рачуна о свом телу. Чак и у оваквом стању, Новак Ђоковић је за мене, после операције колена и опоравка, на врху листе фаворита“, кратко и јасно поручио је други рекет планете Карлос Алкарас.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.06.2024
СПОРТ
Новак проговорио о колену и чудесном опоравку: „Јелена ме је питала – не знам ни сам“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала