- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Ново првенство и старо проклетство – Италија доживела судбину Шпаније и Португалије

© AP Photo / Robert MichaelИталија
Италија - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Елиминација Италије, која је са титулом првака Европе стигла на турнир у Немачкој, за многе је изненађење, али ако се гледа традиција, онда то није ништа ново. Наиме, и на претходна два ЕП, шампион Старог континента је испадао у првој рунди нокаут фазе.
Проклетство, судбина или ко зна шта ли је, тек све је почело још пре осам година, 2016. када је Шпанија као владар Старог континента испала на првом степенику.
Идентичан сценарио задесио је четири године касније Португалце предвођене Кристијаном Роналдом, да би сада у Немачкој и Азуре задесила иста судбина.
Каи Хаверц - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
ЕУРО 2024
„Златни брк“ за (не)очекиваног хероја Немачке – сналажљив и ван зоне комфора!
Пали су „без испаљеног метка“ пред Швајцарцима, који су их лако елиминисали головима Фројлера и Варгаса. Био је то први тријумф „сајџија“ над Италијанима још од 1993. године, док су на претходних пет сусрета две селекције чак четири пута ремизирале уз тријумф Азура резултатом 3:0.
Селектор Италије Лучано Спалети спортски је поднео пораз и елиминацију.
„Уколико причамо о одговорности, она је увек на селектору и прихватам је. Нисмо били на нивоу, док су Швајцарци држали висок ритам који ми нисмо могли да пратимо и нисмо били спремни. Онај други гол у првом минуту другог полувремена нас је тотално пресекао. Швајцарци су заслужено славили у велиом мечу и само то је важно“, констатовао је и даље актуелни селектор, сада већ бившег првака Европе.
Немачка - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
ЕУРО 2024
Муње, громови, прекид – и луда журка на трибинама /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала