- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ за (не)очекиваног хероја Немачке – сналажљив и ван зоне комфора!

© AP Photo / Andreea AlexandruКаи Хаверц
Каи Хаверц - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Каи Хаверц „откључао“ је Данце и у великој мери трасирао Немцима пут ка четвртфиналу Европског првенства, након што је одмереним ударцем са 11 метара матирао Каспера Шмајхела. У утакмици високих улога, без права на грешку, Драгослав Степановић, доделио му је „Златни брк“.
Његов гол био је за Степија, по свему судећи, битнији од оног што је постигао нешто касније Џамал Мусијала.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Офанзивни фудбалер Арсенала стартовао је против Данаца на месту класичног нападача, позицији која му није приоритетна, али је на прави начин успео да одговори изазову и притиску који је пред њега ставио селектор Јулијан Нагелсман.
© Фото : Принтскрин/Јутјуб - „Harald Schmidt“Драгослав Степановић
Драгослав Степановић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Драгослав Степановић
„Хаверц који не игра на месту на ком је стално играо у средини терена, али се добро сналази у улози шпица. Улази у много шансаи, даје мало голова, али голови су ти који су његов тим одвели у четвртфинале Европског првенства“, констатовао је легендарни стратег Драгослав Степановић Степи.
Немци сада чекају бољег из дуела Шпанија – Грузија, који је на програму у недељу од 21 час.
А да је заиста као што сматра Драгослав Степановић, потврђују бројне прилике које је пропустио Хаверц. Посебно се то односи на вансеријски потез на средини терена када је фантастичним пријемом избацио двојицу Данаца, да би затим избио „очи у очи“ са Шмајхелом, али је био недовољно концентрисан, пославши лопту поред гола, након што је „боцнуо“.
Немачка - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
ЕУРО 2024
Муње, громови, прекид – и луда журка на трибинама /видео/
Званична лопта Европског првенства у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
ЕУРО 2024
Ах, тај ВАР – Данци „за нокат“ остали кратких рукава /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала