- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак повукао паралелу између фудбала и тениса: „Нема средине – све по списку“

© Sputnik / Петар МиловановићНовак Ђоковић на мечу Србија Данска
Новак Ђоковић на мечу Србија Данска - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић причао је пред почетак Вимблдона о фудбалској репрезентацији Србије која је традиционално доживела неуспех на Европском првенству. Како је и сам био на терену у мечу одлуке, где је пружио подршку Орловима пред почетак меча са Данцима, Ноле је упитан по доласку у Лодон, да оцени оно што се издешавало.
Србија није успела да изађе из групе на ЕП. У конкуренцији са Енглеском, Данском и Словенијом завршила је на последњем месту, те је испала са два освојена бода и једним датим голом.
Премало! Свестан је тога и Новак Ђоковић, који је био да пружи подршку Митровићу, Тадићу и осталим Стојковићевим изабраницима.
„Ја сам се најежио када сам изашао на терен и видео онолико наших људи присутних на трибинама. Кад је засвирала химна, када су сви у глас запевали, да одзвања стадионом 70 хиљада људи, то је нешто што ми у тенису не можемо да доживимо у тој мери. Али, и те како ми је добро познат тај осећај када треба да представљаш Србију на јако важном такмичењу шта то значи које су то емоције, колика је тензија и очекивања и тако даље“, рекао је Новак и наставио:
„Нажалост, резултат није био повољан. Навијали смо, ја сам се ето потрудио да можда неким својим присуством, да дам неки додатни мотив. Био сам ту, имао сам дозволу и част да будем на терену када су завршавали загревање и да се са њима и поздравим. Цео свет игра фудбал, фудбал је највећи спорт, најпопуларнији, некада пре 20-30 година репрезентације које су биле слабе у фудбалу сада су међу 16, то се односи и на неке мање нације, које пуно улажу у спорт. И све јето нормално, спорт се развија, ја мислим да ми имамо репрезентацију са пуно фантастичних индивидуалних играча, нажалост није се догодило да доживе успех на овом ЕП. Али, ето, отишли су после 24 године. Када је фудбал у питању, и кошарка, Србија се некако дигне на ноге, сви смо преузбуђени,нема средине, или си пресрећан или си разочаран и све по списку свакоме“, закључио је Новак.
Ђоковић ће меч првог кола Вимблдона играти у уторак против Чеха Вита Коприве.
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
СПОРТ
Немац очекује драму, а Шпанац зна ко је фаворит на Вимблдону
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала