- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски се опет жали на дефицит Патриота: Не можемо ништа против руских КАБова

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаНапади Ваздушно-космичких снага Руске Федерације на позиције Исламске државе у Сирији
Напади Ваздушно-космичких снага Руске Федерације на позиције Исламске државе у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
Пратите нас
Системи Патриот неће пружити Украјини поуздану заштиту од руских авијационих једрећих бомби (КАБ), изјавио је Владимир Зеленски у интервјуу за Philadelphia Inquirer, још једном затраживши од Запада ракете дугог домета.
„Патриот не може да се бори против КАБ-а“, рекао је он, истакавши да је Патриот скуп - током борби против руских КАБ-а Украјина неће имати потребан број ових ракета.
„Ако узмемо цену ракете Патриот, број ракета Патриот и узмемо КАБ-ове, онда никада нећемо имати хиљаде (ракета Патриот) месечно. Рећи ћу вам искрено, нећемо имати стотине пројектила месечно јер свака ракета кошта више од 3 милиона долара. Није само питање новца - оне се једноставно не производе толико“, пожалио се Зеленски.
Истовремено, он је још једном покренуо питање испорука Кијеву ракетама дугог домета за нападе на руску територију.
Украјинске власти се стално жале на дефицит система ПВО и ракета за њих. Почетком јуна Зеленски је изјавио да је Кијев постигао договор са западним земљама о набавци додатних система ПВО. Није навео њихов број нити друге податке. Премијер Денис Шмигал је 28. јуна најавио да ће Кијев од западних земаља добити три ПВО система Патриот, неколико других система и ракете за њих.
Танк M1 Abrams на полигоне в Форт-Ирвине, Калифорния - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
СВЕТ
Наставља се милитаризација Европе: Америка пребацује „абрамсе‟ на нову базу у Пољској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала