- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Шпанац опет исписао историју ЕП – и има жељу од 58 милиона евра!

© AP Photo / Manu FernandezЛамин Јамал
Ламин Јамал - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Нападач Шпаније Ламин Јамал ушао је у историју европских првенстава као најмлађи актер нокаут фазе. Момак који има само 16 година нашао се у стартној постави против Грузије у победи резултатом 4:1 и уписао је асистенцију.
Барселонино чудо од детета Ламин Јамал прво је исписао историју као најмлађи фудбалер у историји ЕП, било је то против Хрвата у мечу првог кола групне фазе, а како још није напунио 17 године, што ће се догодити овог месеца, тако је Јамал још једном златним словима исписао историју најважније споредне ствари на свету.
За равно 13 дана брзоноги нападач који поседује страшан „виц у игри“ напуниће 17 година, а до тада ће његова селекција одиграти најмање још један меч, и то против домаћин ЕП – Немачке. Велики дерби две фудбалске велесиле заказан је за 5. јул. а победник ће се пласирати у полуфинале.
Иначе, после од утакмица групне фазе у којима је „црвена фурија“ показала тоталну доминацију, уписавши све победе до сада на првенству Европе, рачунајући и меч осмине финала са Грузијом (4:1), Јамала су питали кога би из репрезентације волео да има за саиграча у Барселони, а он је ко из топа испалио – Ника Вилијамса.
И заиста њих двојица представљају фантастичан и убојит тандем Шпаније на ЕП. Нико игра по левој страни у шпицу напада, Јамал је преко пута и када крену, делују незауствљиво.
Остаје да се види да ли ће Барселона реаговати да испуни жељу свом бисеру, жељу од 58 милиона евра колико износи његова откупна клаузула, што представља праву ситницу за фудбалера квалитета Ника Вилијамса из Атлетик Билбааа.
Хари Кејн - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
ЕУРО 2024
„Златни брк“ за човека који никада ништа није освојио
Шпанија и Грузија - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
ЕУРО 2024
Енглези прошли кроз „иглене уши“ – Шпанија после шока спаковала „покер“ Грузији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала