- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ за човека који никада ништа није освојио

© AP Photo / Ebrahim NorooziХари Кејн
Хари Кејн - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Енглеска слави Џуда Белингема и његове „маказице“ које су у 95. минут „исекле“ снове Словачке да могу до подвига и пласмана у четвртфинале Европског првенства у Немачкој, али је Драгослав Степановић „Златни брк“ доделио његовом колеги Харију Кејну.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали Златни брк по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
Након што је Белингем изједначио минут пре краја и „купио“ продужетак анемичним и летаргничним Енглезима, Бајернов Хари Кејн је већ у првом минуту наставка матирао Дубравку, и испоставиће се, трасирао пут свом тиму ка четвртфиналу ЕП.
За Степија – довољно да понесе титулу „Златни брк“.
„Кејн који никада ништа није освојио у фудбалу одлучио је утакмицу са Словацима. У Бајерну је био најбољи голгетер минуле сезоне и у репрезентацији Енглеске је најбољи стрелац. Игра главом му је најјача особина и технички је исто добар. Ипак, његов највећи квалитет је осећај где треба да буде у 16 метара када треба да постигне гол“, рекао је Драгослав Степановић.
Енглезе који су на једвите јаде избацили незгодне Словаке, који су показали Србији и свима осталима, да „три лава“ нису баук и да са њима може да се игра фудбал, баш као што су то учинили и Словенци, очекује меч четвртфинала са Швајцарцима, где ће имати изузетно тежак задатак, пошто су „сајџије“ рутински избациле дотадашње владаре Старог континента – Италијане.
Подсетимо, Хари Кејн у професионалној каријери на сениорском нивоу и даље није освојио трофеј. Просто је невероватно да је по одласку из Тотенхема и доласку у Бајерн, ни са Баварцима није пригрлио ниједан од трофеја на које су навикли навијаче.
Изгубио је Бајерн трку за титулу Бундеслиге са Леверкузеном, испао је и из Купа Немачке, који су такође пригрлили "фармацеути", док су у полуфиналу Лиге шампиона заустављени од Реал Мадрида.
Ламин Јамал - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
ЕУРО 2024
Шпанац опет исписао историју ЕП – и има жељу од 58 милиона евра!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала