- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва види добре изгледе зближавања земаља под западним санкцијама

© Sputnik / Natalia SeliverstovaЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Русија види добре изгледе у идеји уједињења земаља које су под притиском западних санкција, сматра директор одељења за спољнополитичко планирање руског Министарства спољних послова Алексеј Дробињин.
„Верујемо да идеја обједињавања напора земаља које су под притиском западних санкција има добре изгледе, јер су санкције један од најраспрострањенијих и најжешћих инструмената... неоколонијалне принуде које Запад тренутно користи“, рекао је Дробињин на округлом столу Комитета за међународне послове Савета Федерације на тему „Улога Русије у процесу деколонизације и супротстављања западном неоколонијализму“.
Према његовим речима, могло би се говорити о стварању заједничких механизама нерањивих на санкције у разним областима, на пример, у области финансијске сарадње, саобраћајних комуникација и индустријске сарадње.
Он је додао да Москва сматра да је право време да се поново покрене глобални пројекат за завршетак деколонизације на међународним платформама, пре свега у УН.
Сви облици идолопоклонства запада морају бити потпуно искорењени, а илузије о могућој обнови претходног модела светског поретка нису одрживе, оценио је он.
Он је нагласио да данас „логику супротстављања неоколонијализму диктирају објективне околности“.
„Што више Запад греши, што више врши притисак на државе, покушава да их натера да предузму нека дејства, то све више земаља тежи да ојача свој суверенитет и тражи алтернативе учешћу у међународним механизмима које контролише Запад“, објаснио је Дробињин.
С тим у вези, Русија сматра „благовременим да се изнесе идеја о уједињењу присталица борбе против модерних пракси неоколонијализма“, закључио је он.
Зграда амбасаде Русије у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2024
РУСИЈА
Русија ће дати одлучан одговор Америци на конфронтацију која јој је наметнута
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала