- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Вртешка“ у НБА – ударац за Јокића и Денвер и Мицић „на радару“

© AP Photo / Abbie ParrНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
Денвер Нагетси остали су без изузетно битног играча, јер Кентавијус Калдвел-Поуп одлази у Орланд као слободан агент, због тога салари кепа и тога што клуб није могао да му понуди плату какву заслужује. Јасно је да ће то биту озбиљан ударац за Денвер и Николу Јокића, јер екипа по свему судећи не планира никога да доведе као замену.
Клупа је означена као најслабија тачка НБА шампиона од пре две сезоне, а висока плата коју има Мајкл Портер Џуниор није оставила простора да Калдвел Поуп буде адекватно плаћен, што је искористио Орландо и довео га за уговор „тежак“ 66 милиона долара. Денвер му је нудио свега 15 милиона долара годишње, а Меџикси чак седам више, што је за три сезоне 21 милиона више.
Тренутно се као једино потенцијално појачање Денвера помиње Василије Мицић који је из Оклахоме прешао у Шарлот Хорнетсе, и он је на „радару“ тима из Колорада.
Поуп је био изузетно битан играч за тим Мајкла Мелоуна и имао је фантастичан учинак у дефанзивним задацима, док је на другој страни терена његов шут за три поена неретко правио разлику.
Иначе, у ноћи између недеље и понедељка, односно 1. јула, Денвер није био активан у довођењу нових кошаркаша. Било је узбудљиво у читавој лиги, јер је Крис Пол напустио Голден Стејт и прешао је у Сан Антонио Спарсе. Снажни Литванац Јонас Валанчијунас као слободан агент сиже у Вашингтон Визардсе, док од одласка Џејмса Хардена у Лос Анђелес Лејкерсе нема ништа, искусни леворуки шутер остаје члан Клиперса за 70 милиона долара за две године.
Пол Џорџ напустио је Лос Анђелес Клиперсе и каријеру ће наставити у Филаделфији.
Тристан Вукчевић - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
СПОРТ
Доказ да је Лука био апсолутно у праву /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала