- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Нереди на улицама у Француској после победе Националног окупљања у првом кругу избора /видео/

© AFP 2023 / GEOFFROY VAN DER HASSELTПротести у Француској после победе Националног окупљања у првом кругу парламентарних избора.
Протести у Француској после победе Националног окупљања у првом кругу парламентарних избора. - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2024
Пратите нас
У више градова Француске одржани су протести након објављивања прелиминарних резултата првог круга парламентарних избора, према којима убедљиво води странка „Националног окупљања“.
Протести, на које је позвала левица, прерасли су у сукобе са полицијом и нереде у центру Лиона, пренели су француски медији. Нереда је било и у Рену и Рије ле Папу, као и предграђу Париза Бобињи.
Према последњим подацима, у првом кругу парламентарних избора, „Национално окупљање“, чији је шеф посланичког клуба Марин ле Пен, освојило је 33,5 одсто гласова.
Нови народни фронт (коалиција уједињене левице) 28,5 одсто, а алијанса Заједно,у којој је странка Препород француског председника Емануела Макрона, на трећем је месту са 22,1 одсто. Републиканци су четврти са 9,7 одсто.
Други круг ванредних парламентарних избора одржаће се 7. јула.
Марин ле Пен - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2024
СВЕТ
Десница води на парламентарним изборима у Француској, Макронова партија тек трећа /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала