- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лукин „ужасни“ трипл-дабл – Хрватска изненадила Словенију

© Фото : ФИБАЛука Дончић (Словенија) – ОИ Токио
Лука Дончић (Словенија) – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Упркос томе што је повређен и уморан, Лука Дончић одлучио је да игра за репрезентацију Словеније у квалификацијама за Олимпијске игре, али ни звезда Даласа није помогла да се избегне пораз од Хрватске резултатом 108:92.
Почели су квалификациони турнири за Олимпијске игре, а Словенија је већ у проблему. Лука Дончић био је најбољи појединац на овом мечу, остварио је трипл-дабл учинак, али то није било довољно.
Већ после прве четвртине Хрватска је водила 31:16, да би потом Словенци одиграли боље другу деоницу и тако успели да смање заостатак па је на полувремену било 54:41.
Међутим, хрватски кошаркаши поново су појачали ритам у и у трећој деоници убацили су чак 39 поена. Ни то што су били бољи у последњих десет минута Словенцима после кобне треће четвртине није могло да помогне.
Дончић је на овај турнир дошао после напорне НБА сезоне, а уз то није стигао ни да се опорави од повреде. Поред свега био је најбољи на паркету са 26 поена, 11 скокова и десет асистенција, али није био задовољан и поручио је да је био ужасан.
Из девет покушаја није успео да погоди ниједну тројку.
„Видео сам своју статистику, свој проценат шута. Ужасно. Морам да играм пуно боље од овога. Мислим да је Хрватска играла одлично. Надиграли су нас. Наша одбрана није била добра. Морали смо много боље да одиграмо одбрану, почевши од мене. Морамо да играмо пуно боље од овога и морамо да играмо са пуно више енергије“, рекао је Дончић.
У хрватском тиму највише се истакао Горан Филиповић са 21 поеном, четири скока и шест асистенција.
Квалификације за Олимпијске игре прати и Србија против које ће у Паризу у групној фази играти победник турнира у Порторику.
Фаворити су очекивано почели силовито, Литванија је савладала Мексико 96:84, док је Италија била још убедљивија против Бахреина и победила 114:53.
За место на Олимпијским играма бори се 24 репрезентације, а пролаз ће обезбедити само четири селекције.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
СПОРТ
Новак проговорио о операцији и поручио: Прошао сам тест – то ме храбри
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала