- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак проговорио о операцији и поручио: Прошао сам тест – то ме храбри

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Нисам имао бол коју сам имао на Ролан Гаросу. Нисам баш ишао на сваку лопту сто одсто у првом сету, али како је одмицао меч, кретао сам се све боље, рекао је Новак Ђоковић после победе над Чехом Витом Кпривом у првом колу Вимблдона.
У првом мечу на Вимблдону Новак Ђоковић играо је без икаквих проблема због чега би они који не знају тешко могли да претпоставе да је пре три недеље оперисан.
Српски ас на конференцији је истакао да овај меч не може да се пореди са његовим претходних на Ролан Гаросу јер сада није осећао бол. Оно што посебно радује јесте то да је током меча успевао и да клиза, чак и да уради шпагу.

„Не могу да упоредим, све је различито, различит је противник. Серундоло на шљаци је претежак противник и када сам здрав. Све је различито. Нисам имао бол коју сам имао на Ролан Гаросу. Нисам баш ишао на сваку лопту сто одсто у првом сету, али како је одмицао меч, кретао сам се све боље. Једном сам и клизао, то је било први пут ове сезоне на трави. Био је тест и драго ми је да сам га прошао. Могу да урадим те неке екстремне потезе и то ме храбри“, рекао је Новак.

Има разлога да буде задовољан.
„Тренинзи су били одлични, меч на Централном… Нисам знао како ћу да се снађем, али сам веома срећан како сам играо, како сам се кретао, нисам могао да пожелим бољи старт“, истакао је Новак.
Говорио је и о томе како је одлучио да се оприше.
„Ситуације су другачије из простог разлога јер је другачији део тела. Опречна су и различита мишљења била када је у питању била повреда лакта, док за колено су сви ортопеди, хирурзи, доктори опште медицине, сви људи са којима сам контактирао или моји људи из тима – апсолутно са свих страна света су сви били сагласни са тим да треба да се оперише и извади тај део менискуса“, објаснио је Ђоковић.
Упоредио је повреду колена са повредом лакта коју је доживео.
„Управо због те јединствености свих доктора и њихове сагласности сам одлучио брзо за тај корак. Корак који јесте инвазиван третман, хируршка интервенција коју зову арторскопском где се улази инструментима, али је штета која се током те интервенције много мања, него што је била за лакат. Ја сам се и после те операције лакта прилично брзо вратио, после шест недеља сам играо меч. Додуше, са лактом је било другачије јер сам осетио да сам после тога неколико месеци имао проблем са техником сервиса. Морао сам да променим покрет, механику и то ме је страшно мучило. Концепција игре ми се променила, што за колено није случај“, истакао је српски ас.

Српски ас је морао да прекрши једно ог главних правила на Вимблдону, али је за то добио дозволу турнира. На колену је носио стезник сиве боје иако је на овом прстижном Грен слему дозвољена само опрема у белој боји.
„Проверио сам пропозиције. Дали су ми зелено светло, питали смо. Покушали смо да нађемо белу, верујте ми. Тијафо је играо са њом, чак црном. Ето, ја сам имао сиву. Знам да није идеално, желим да поштујем правила. Рекао сам им да ћу да нађем белу боју за следећи меч“, поручио је Ђоковић.
Као и увек Новакове мечеве прате и многи други шампиони, а овога пута на трибинама је био чувени Рони О Саливен, легендарни снукер играч.
„Ја сам његов фан! Почео сам да гледам снукер због њега, мој отац исто, само сам Ронија гледао. Имао сам интеракцију први пут са њим и било је сјајно. Заиста ми је драго што је то и надам се да ћемо да одиграмо снукер. Нисам добар ту, покушао сам, али је тешко. Он је веома добар човек и веома је шаљив“, открио је Новак.
Баш као што је то био случај на терену после меча, најбољи тенисер свих времена и на конференцији је истакао колико му је жао што на овогодишњем Вимблдону неће гледати Ендија Марија који се повукао из сингла.
„Тужна вест да се повукао из сингла, чуо сам да игра дублове… Надам се да ће играти наредне године, знам га, покушаће. Веома је упоран, легенда игре, бивши број један, игра на шљаци да би се вратио у сами врх. Велика инспирација, свима нама. Велики професионалац. Његов приступ је нешто за изучавање. Гура и гледа колико далеко може са вештачким куком, то је права инспирација и пример за младе који се буне на све и свашта. Оставио је велики траг, али ми нешто говори да ће наставити. Има пуно право да каже сам када је крај, али он наставља“, рекао је Новак.
У другом колу Вимблдона српски ас игра против Џејкоб Фирнли, британски тенисер, који је на турнир дошао са специјалном позивницом.
„Нисам га гледао. Морам да урадим домаћи. Нисам га гледао. Добио је специјалну позивницу, али ћу анализирати данас и видећу са ким имам посла. Британац је, не волим да играм против Британаца на Вимблдону, али ми је битно да останем у ритму, да останем у њему и то ми је примарно“, закључио је Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
СПОРТ
Операција? Шта то беше /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала