- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Велике речи пред италијански дерби – хоће ли пасти „најбољи“?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthМатео Беретини
Матео Беретини - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
Пратите нас
Трећи дан Вимблдона обележиће прави тениски спектакл односно дерби. Јаник Синер и Матео Беретини састају се у другом колу, а иако је један први, а један 59. на свету ово је меч у ком место на АТП листи не значи апсолутно ништа.
Да није било повреда вероватно би Матео Беретини током каријере освојио још више титула него што их тренутно има, али оно што нико не може да му одузме јесте епитет мајстора за траву.
Од осам трофеја колико има четири је освојио на трави, а четири на шљаци. Међутим, најлепши тенис увек је играо пред Вимблдон као што је то било недаво у Штутгарту где је стигао до финала у ком га је победио Британац Џек Дрејпер.
Италијански тенисер сада има довољно самопоуздања, а оно ће му бити преко потребно јер у другом колу Вимблдона игра против Јаника Синера, тренутно најбољег тенисера света.

„Да не мислим да могу да га победим, не бих ни играо. Свестан сам да ће бити много тешко. Јаник је најбољи на свету, најспремнији на Туру, заједно са Алкарасом. Али ово је специјално место за мене и свестан сам да могу да му наудим мојим ударцима“, сигуран је у себе Беретини.

Сматра да му неће бити потребни тајни адути.
„Немам много тајни, моја игра је базирана на неким ударцима и пробаћу да их искористим. Он је много поправио игру, поготово сервис“, истиче Италијан.
Са друге стране свестан је и Синер да ће имати тежак задатак јер игра против финалисте Вимблдона из 2022. године. Тада је Беретини изгубио од Новака Ђоковића у четири сета.
„Матео је овде играо финале и биће веома тежак меч. Он зна како да игра на трави и то ће бити велики изазов за мене“, рекао је Синер.
Иако се у првом колу није превише намучио није Јаник ни блистао, а Ханфман је то искористио и успео да освоји сет.
„Пресрећан због дебија као првог тенисера света на Вимблдону. Трећи сет је био компликован јер ми је одмах узео брејк али је после било како треба. Мислим да ће ми начин на који сам завршио овај меч, помоћи у наредном колу“, истакао је први рекет света.
Проблем са куком сада је потпуно иза њега.
„Физички се добро осећам. Време је било влажно, терен је био клизав и зато сам имао мање проблеме са кретањем. Када су ставили кров, све је било лакше. Увек је трава клизавија у првим колима и сви се боримо са тиме“, закључио је Синер.
Победник овог меча играће против победника дуела Миомир Кецмановић – Талон Грикспор, а колико су шансе за победу Беретинија велике истакао је и српски тенисер после свог првог меча.
„Лако ћемо ми са њим, треба он прво да прође. Беретнини није нимално наиван противник“, рекао је Кецмановић.
Синер и Беретини играју око 18 часова, док ће Кецмановић и Грикспор на терен када стане киша.
Лука Дончић (Словенија) – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2024
СПОРТ
Лукин „ужасни“ трипл-дабл – Хрватска изненадила Словенију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала