- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Роналдо најгори, Митровић га прати: У Арабији доминирали – у Немачкој без гола

© Tanjug / Nemanja JovanovicАлександар Митровић Србија
Александар Митровић Србија - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2024
Пратите нас
Александар Митровић и Кристијано Роналдо обележили су претходну сезону у Саудијској Арабији, али своје умеће нису успели да прикажу на Европском првенству. Португалац је убедљиво први на листи са највише покушаја без поготка у Немачкој, док је српски нападач на трећем месту.
Мучио се Александар Митровић у групној фази Европског првенства да упише гол и из Немачке се враћа без поготка, што је велико изненађење узећи у обзир да је прошле сезоне после Кристијана Роналда био најбољи стрелац у Саудијској Арабији.
Увек је Митровић мотивисан када игра за Србију чему сведочи и чињеница да је рекордер по броју голова у националном дресу, али Орлови су са шампионата вратили са само једним постигнутим голом, а стрелац је био Лука Јовић.
Митровић је имао шансе, прецизније укупно десет прилика је имао за гол, али није успео да затресе мрежу. Српски нападач тако дели треће место по броју неискоришћених шанси на првеству са Антоаном Гризманом, француским репрезентативцем.
На другом месту су Ромелу Лукаку, Ламин Јамал и Маркус Тирам са 11 промашаја, док је прво место заузео неочекивано Кристијано Роналдо.
Славни Португалац из 20 покушаја није успео да постигне погодак, али то још увек није коштало Португалију која је после пенала успела да савлада Словенију. Истина, током извођења пенала Роналдо је погодио са беле тачке, али није то учинио у регуланром току меча чак и када је шутирао једанаестерац.
Док ће Роналдо, Гризман, Тирам и Јамал имати прилике да поправе утисак у четвртфиналу, за Митровића и Лукакуа више нема шанси.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2024
СПОРТ
Енглези „заборавили“ Ђоковића /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала