- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Откривени детаљи покушаја отмице руског Ту-22МЗ

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаПилот руског војног авиона прати амерички разарач у Црном мору
Пилот руског војног авиона прати амерички разарач у Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
Пратите нас
Обавештајне службе кијевског режима обећале су руском пилоту да ће превести његову породицу у Украјину ако отме стратешки бомбардер Ту-22М3, испричао је пилот Ваздушно-космичких снага Русије у видео снимку ФСБ који је објавила телевизија Русија 1.

„По њиховим плановима, моја породица је требало да оде у Турску, где су ти момци (украјински обавештајци) требали да их дочекају. Затим, из неког разлога, у Молдавију, и даље у Украјину, иако смо причали о (западној) Европи“, рекао је пилот.

Он је нагласио да су сва обећања представника кијевског режима изгледала неуверљиво.
Украјинске обавештајне службе су његовој жени дале пољску картицу и отвориле рачун за његову породицу у пољској банци. Али у исто време, уговор о банкарској услузи издат у Украјини.
На објављеном снимку се виде, између осталог, италијанска и пољска документа, укључујући пасоше намењене пилоту и његовој породици.
„Очигледно је да су украјинске обавештајне службе радиле заједно са обавештајним службама НАТО-а, без којих не би било могуће обрадити пољска и италијанска документа“, прокоментарисао је оперативац ФСБ, чије речи преноси телевизија.
ФСБ је данас саопштио да је спречио покушај украјинских специјалних служби да изведу операцију отмице руског бомбардера Ту-22М3.
Авиони Ту-22МЗ - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
РУСИЈА
Спречен покушај Украјине да отме руски стратешки ловац Ту-22МЗ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала