- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска открила подли план Запада

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Уђи у базу фотографијаЛабораторија
Лабораторија - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе, Украјина и технички секретаријат Организације за забрану хемијског оружја спремају специјалну истрагу у циљу оптуживања Русије за примену хемијског оружја, изјавио је начелник снага за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Русије генерал-потпуковник Игор Кирилов на брифингу Министарства одбране.
Он је на брифингу Министарства о „Кршењу обавеза Украјине према Конвенцији о хемијском оружју“ објаснио да једна од такозваних „независних“ држава намерава да иницира истрагу и фабриковање доказа да је Москва примењивала токсичне хемикалије током специјалне војне операције.
Према његовим речима, САД су већ издвојиле око 400 хиљада долара за то.
Он је такође нагласио да су Украјина и технички секретаријат Организације за забрану хемијског оружја закључили споразум о привилегијама и имунитету за Кијев.
Кирилов сматра да ће наведени споразум омогућити Украјини да користи Организацију за забрану хемијског оружја „за своје интересе у циљу заобилажења постојећих процедура према Конвенцији, намећући организацији своје очигледно лажне закључке о истрагама хемијских инцидената“.
Он је додао да је постојећа база доказа о томе да је Украјина прекршила обавезе према Конвенцији о забрани хемијског оружја предата техничком секретаријату.
Према његовим речима, „до сада на то није уследила никаква реакција“.
Генерал је оценио да је Организација за забрану хемијског оружја добила од западних покровитеља смернице да не реагује на саопштења Русије о томе да је Украјина прекршила конвенције о хемијском оружју.
Истовремено, Кирилов је подвукао да је светска стручна заједница чула информације Министарства одбране Русије о кршењима САД и Украјине обавеза о неширењу оружја за масовно уништење.
Према његовим речима, одговарајући коментари објављени су у европским и америчким медијима, као и на информативним порталима у земљама азијско-пацифичког региона.
Генерал је приметио да су бројни листови изразили забринутост поводом стварања Украјине „прљаве бомбе“ уз примену радиохемијских супстанци.
Увоз искоришћеног нуклеарног горива и нуспроизвода опасних хемијских производа наставља се на територији земље преко Пољске и Румуније, што доводи до тога да се Украјина претвара у „сметлиште“ високо опасног отпада.
Кирилов је такође објавио да је један украјински заробљеник потврдио да су амерички стручњаци радили у лабораторијама на производњи цијановодоничне киселине ради масовне производње дронова-камиказа.
Он је истакао да су сличне лабораторије откривене у Авдејевки.
Кијев, Украјина  - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2024
РУСИЈА
Русија упозорава: Украјина постаје депонија за опасан отпад – могли би да направе „прљаву бомбу“
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала