Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Полиција способна да заштити државу

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић  - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да Србија има полицију која је способна да заштити државу и позвао све да забораве на политичке разлике када је реч о стварима које су свима заједничке, те да пруже подршку онима који бране државу.
Говорећи о жандарму Милошу Јевремовићу, који је јуче изашао из болнице након што је 29. јуна повређен у терористичком нападу испред израелске амбасаде, а кога је он дочекао испред Одреда Жандармерије у Београду, Дачић је навео да је Јевремовићев чин херојски и да се уговара датум када председник Србије Александар Вучић одликовати Јевремовића.
"Његов чин је од посебног значаја јер је показао да држава може да реагује, иако је то било апсолутно неочекивано да ће се то десити и да ће се као средство за извршење тог напада користити самострел, јер је то средство за напад из 19. века, али се нико никада није обучавао у Жандармерији и полицији за одбрану од тога", рекао је Дачић за ТВ Прва.
Он је навео да је жандарм, осим добре реакције у тренутку напада, када је ликвидирао терористу, успео и да обавести свој центар о томе шта се десило.
"Он је поступио по правилима службе. Морам да кажем да је ово један херојски чин и од људи се очекује, а мислим да то постоји, једна врста симпатије за њега и његову породицу", истакао је Дачић.
Говорећи о најновијем нападу на сина председника Србије Данила Вућића, Дачић је рекао да неки људи из опозиције оправдавају те претње и оцењују да иза тога стоји слобода говора.
"Па знате шта, јасна је линија и граница која раздваја нешто што се зове политичко и критичко мишљење од нечега што је претња, што је угрожавање безбедности, у овом случају породице председника Србије, али генерално сваког човека. У том смислу, не знам зашто неко налази потребу да релативизује такве врсте напада и самим тим кад их релативизујете ви их оправдавате и на неки начин легитимизујете и легализујете то да свако може да употребљава такву врсту јавног говора", рекао је он.
Додао је да сматра да свако ко то ћутке или прикривено подржава или пак даје изјаве којима то релативизује, као што је урадила странка Драгана Ђиласа, такође сноси део одговорности зато што је задатак свих да се осуди таква врста говора и претњи.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала