- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хапшења у Граничној полицији БиХ, заменик директора СИПА побегао у Хрватску

© Sputnik / Маријана КолаковићБосна и Херцеговина, илустрација
Босна и Херцеговина, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
Пратите нас
Помоћник командира Јединице Граничне полиције Требиње Благоје Миловић и држављанин БиХ и Хрватске Ивица Баго ухапшени су због сумње на организовани криминал и друга кривична дела, док је заменик директора СИПА Зоран Галић побегао у Хрватску, саопштено је из Тужилаштва БиХ.
Миловић и Баго ухапшени су у понедељак по наредби Тужилаштва БиХ због кривичних дела организовани криминал, недопуштен промет акцизних производа, злоупотреба положаја или овлаштења и других, а истрагом је обухваћен и Галић због примања дара и злоупотребе положаја у периоду док је био директор Граничне полиције БиХ.
Такође, постоје основи сумње да је за сада непознато лице из наведених институција укључених у истрагу Галић доставило информацију о истрази и планираним мерама и радњама против њега, чиме би починило кривично дело повреда тајности поступка, напомиње се у саопштењу.
Из Тужилаштва БиХ додају да ће заједно са домаћим институцијама и међународним партнерима спровести истрагу како би идентификовали и у складу са законом процесуирали наведено лице.
„Осумњичени Галић је, након добијених информација, јуче у поподневним часовима илегално прешао границу БиХ и побегао у Хрватску где се и сада налази“, навели су из Тужилаштва.
Из Тужилаштва додају да истрагу проводе заједно са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, а у хапшења је укључена и Агенција за истраге и заштиту БиХ.
Истрага у овом предмету корупције високог нивоа се наставља даље, а спроводи се уз директну подршку Европола, преноси РТРС.
Погледајте и:
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала