- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрватски кошаркаши се тукли у клубу са Грцима – савез одмах реаговао: „Нападнути су“ /видео/

© AFP 2023 / ARIS MESSINISДарио Шарић
Дарио Шарић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
Пратите нас
Дарио Шарић и Ивица Зубац, хрватски кошаркаши, потукли су се са групом Грка у једном клубу у Атини. Кошаркашки савез Хрватске огласио се после скандала, а у саопштењу се наводи да су се играчи одбранили јер су претходно нападнути.
Није Хрватска успела да избори пласман на Олимпијске игре, поражени су у финалу квалификационог турнира од Грчке, али нису одмах напустили Атину.
Хрватски кошаркаши изашли су у један клуб у грчкој престоници, а тамо су се Дарио Шарић и Ивица Зубац, двојица НБА играча, потукли са Грцима. Грчки медији преносе да је Шарић у једном моменту остао да лежи без свести.
Обезбеђење је успело да спречи још већи скандал, а с обзиром да се подигла велика прашина морао је да се огласио и Кошаркашки савез Хрватске.
„На бројне упите из медија везане за фотографије које круже друштвеним мрежама и порталим, кошаркашки савез Хрватске је одлучио да реагује на следећи начин:
После финалне утакмице Олимпијског квалификационог турнира у Грчкој и заједничке вечере, селектор се захвалио играчима на још једној квалитетно одрађеној акцији и распустио репрезентацију, с обзиром да није било заједничког повратка у Загреб, него на неколико одредишта складно потребама играча.
Након тешких вишенедељних припрема и утакмица играчи су одлучили на заједничко дружење за опроштај пред повратак својим кућама или клубовима. Током дружења у једном од клубова у Атини, неки од наших играча су нападнути, најпре вербално, а затим и физички, што је проузроковало њихову самоодбрану. Био је то краткотрајан инцидент прекинут интервенцијом клупских редара“, пише у саопштењу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
СПОРТ
Ђоковић објаснио поруку са терена: „Када неко прекорачи линију – реагујем“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала