- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
гађање украјинских складишта муниције и наоружања ракетама система Искандер  - Sputnik Србија

УЖИВО Уништена четири Хајмарса; Ослобођена Јаснобродовка

Пратите нас
У ноћи 9. јула пресретнуто је и уништено 38 дронова изнад руских региона, саопштило је Министарство одбране. Улазак Украјине у НАТО биће описан у нацрту декларације за самит НАТО-а као „неповратан“, јавио је Си-Ен-Ен.
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
21:40 09.07.2024
Седиште НАТО-а у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 09.07.2024
СВЕТ
Столтенберг: Украјински сукоб открио огромне пропусте у борбеној готовости НАТО-а
20:10 09.07.2024
Холандија ће на својој територији успоставити механизам осмишљен да обавеже Русију да надокнади штету Украјини, саопштило је Министарство спољних послова те земље.
„Покретање регистра за израчунавање штете у априлу био је први корак ка томе“, додаје се у саопштењу.
Регистар за обрачун штете од сукоба у Украјини, који је почео са радом у Хагу 17. јула 2023. године, званично је отворен за пријаве у априлу. Званична церемонија одржана је током међународне конференције „Враћање правде за Украјину“ у Хагу, коју је организовала Холандија заједно са Европском комисијом и Украјином.
Према речима организатора, регистар, коме су се придружиле 43 земље, прва је компонента будуће шеме да се Русија примора да надокнади штету Украјини.
15:38 09.07.2024
Руски ПВО системи су око 15.20 уништили украјински дрон изнад Белгородске области, саопштило је Министарство одбране Русије.
13:04 09.07.2024
Брифинг Министарства одбране Русије:
Руске снаге су високо прецизним оружјем уништиле америчке системе „хајмарс“ који су били припремљени за напад на Крим. Гађано је и место где је одржаван састанак војних лица Оружаних снага Украјине. Уништена су четири лансера система „хајмарс“ америчке производње, а ликвидирано је и 35 страних стручњака који су их опслуживали;
Оружане снаге Русије уништиле су два лансера противваздушног ракетног система С-300ПС Оружаних снага Украјине;
Група трупа „Запад“ је заузела повољније положаје и одбила напад Оружаних снага Украјине. Противник је изгубио до 420 војника;
Група „Север“ Оружаних снага Русије уништила је људство и технику четири бригаде Оружаних снага Украјине;
Одбијено је девет украјинских напада; Противник је изгубио до 310 војника;Група трупа „Исток“ је заузела повољније положаје и одбила три напада Оружаних снага Украјине, противник је изгубио до 150 војника;
Оружане снаге Украјине су у једном дану изгубиле до 770 војника и тенк у зони одговорности групе „Југ“;
Оружане снаге Русије уништиле су производни погон и складиште јуришних дронова Оружаних снага Украјине;
Руске снаге ПВО у једном дану су обориле 97 беспилотних летелица Оружаних снага Украјине и осам пројектила „хајмарс“;
Оружане снаге Украјине изгубиле су више од 420 људи у зони одговорности групе „Центар“;
12:52 09.07.2024
Јединице руске групе „Центар“ ослободиле су насељено место Јаснобродовка у ДНР, саопштило је Министарство одбране Русије.
12:24 09.07.2024
Руска војска уништила је велику групу оператера ударних дронова из јединице "Мађар", Оружаних снага Украјине на десној обали Дњепра, у Херсонској области, саопштио је секретар за штампу регионалног губернатора Владимира Васиљенко.
Он је напоменуо да су приоритетне мете за војску, поред артиљерије, оператери дронова.
„Наша војска је уз помоћ дронова елиминисала велику групу непријатељских оператера ФПВ-дронова из јединице Мађар. Противници су се крили у кућама у селу Гавриловка на десној обали Дњепра и мислили су да су безбедни. Један од њих је погрешио – упао је у замку. Неколико дана наши извиђачи су беспилотним летелицама пратили непријатеље, а потом извели неколико групних напада", рекао је Васиљенко.
Он је појаснио да су укупни губици непријатеља у погинулима и рањенима износили до 20 милитаната - оператери и помоћно особље.
10:11 09.07.2024
07:41 09.07.2024
07:19 09.07.2024
Улазак Украјине у НАТО биће описан у нацрту декларације за самит НАТО-а као „неповратан“, јавио је Си-Ен-Ен, позивајући се на изворе упознате са нацртом.
„Бела кућа подржава употребу ове речи („неповратно“) у завршној декларацији ако се у документу потврђује да се рад Украјине на демократским реформама мора наставити“, рекао је неименовани амерички званичник телевизији.
Према његовим речима, коначна верзија декларације самита садржаће ову формулацију.
Самит НАТО се одржава од 9 до 11 у Вашингтону.
07:12 09.07.2024
Снаге ПВО и системи за електронско ратовање одбили су напад дроном на Волгоградску област, рекао је губернатор Андреј Бочаров.
Као последица пада делова ракете, дошло је до пожара на трафостаници у Фролову и на складишту нафте у Калачу на Дону.
„Пожар на трафостаници је брзо угашен, напајање струјом није прекинуто. Ватрогасна служба региона и Министарство за ванредне ситуације раде на месту пожара на складишту нафте, нема опасности по стамбене објекте“, рекао је он.
07:10 09.07.2024
У ноћи 9. јула пресретнуто је и уништено 38 дронова изнад руских региона, саопштило је Министарство одбране.
Изнад Ростовске области оборен је 21 дрон, изнад Курске области седам, а изнад Астраханске области пет. Још три су уништена изнад Белгородске области, две над Вороњежом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала