- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Московљанка сломила Украјинку за полуфинале Вимблдона – Јелена као некад Моника

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
Пратите нас
Јелена Рибакина, казахстанска тенисерка руског порекла, пласирала се у полуфинале Вимблдона победом на Украјинком Елином Свитолином резултатом 6:3, 6:2. Успех који Московљанка постиже на енглеској трави подсећа на успех какав је Моника Селеш имала на Аустралијан опену и Ролан Гаросу.
Само сат времена и два минута било је потребно шампионки из 2022. године да почисти са терена Свитолину која је за цео меч успела да дође до једног брејка.
Занимљиво, тај брејк догодио се у првом гему меча, а онда је Рибакина почела да приказује све своје раскошне ударце на које украјинска тенисерка није имала одговор.
Два брејка у првом и два брејка у другом сету направила је рођена Московљанка која је у изузетној форми и која како се чини има велике шансе да понови успех од пре две године када је освојила титулу на Вимблдону.
Неприкосновена је Јелена на енглеској трави, а пласманом у полуфинале ушла је и у одабрано друштво. Само су Моника Селеш, Маргарет Корт и Крис Еверт биле успешније у једном параметру.
Рибакина је одиграла 21 меч на Вимблдону и уписала 19 победа, док је Моника Селеш имала невероватан скор на Аустралијан опену 21/21, као и на Ролан Гаросу 20/21. Када је реч о Корт имала је по 20 победа на сваком Грен слему осим на Вимблдону, док је Еверт исти успех имала на Ролан Гаросу.
За финале ће се Рибакина борити против Барборе Крејчикове која је савладала Јелену Остапенко, летонску тенисерку, резултатом 6:4, 7:6.
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
СПОРТ
Генералка у Москви – Партизан у последњем минуту „испустио“ Локомотиву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала