- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

„Златни брк“ за „златног џокера“ – „Није му било тешко“

© AP Photo / Martin MeissnerОли Воткинс
Оли Воткинс - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
Пратите нас
Енглеска слави свог хероја и „златног џокера“ Олија Воткинса, који је у 81. минуту заменио Харија Кејна, да би у првом минуту судијске надокнаде при резултату 1:1 постигао гол вредан финала. За Драгослава Степановића Степија, сасвим довољно да понесе титулу „Златни брк“.
Степи се, као и увек, одазвао позиву спортске редакције Спутњика Србија и са радошћу прихватио идеју да проглашава најбоље играче утакмица на Европском првенству.
Симболично, „награду“ смо назвали „Златни брк“ по заштитном знаку легендарног Степија, брковима који имају посебан статус и у Немачкој, домаћину Европског првенства.
„Мирисало“ је на продужетке, врло могуће и на пенале, јер су Енглези и Холанђани у другом полувремену „спустили гас“ и демонстрирали потпуно супротан фудбал од оног из првих 45 минута, када је виђен по један погодак на обе стране, погођена је пречка, као и статива.
А, онда – затишје!
Завршено је буром емоција, слављем Енглеза и протестима Холанђана, због гола Олија Воткинса у 91. минуту.
Лако је решио директног чувара и матирао голмана Вербругена из тешке позиције.
„Воткинс заслужује Златни брк. Код онаквог одбрамбеног играча њему није било тешок да постигне погодак. Зашто? Зато што поглед дефанзивца Холандије кад Воткинс прима лопту, показује да је он очекивао да голман спаси гол. Воткинс је само реаговао као прави шпиц и урадио је оно што се од нападача очекује – дао је гол“, рекао је легендарни „брка“ Степи за Спутњик.
Степановић није могао да не прокоментарише ситуацију из 17. минута када је судија из Немачке Феликс Цвајер досудио једанаестерац за Енглеску после контакта Дамфриса и Кејна.
Он је, као и већина фудбалских радника, осудио понашање Немца, који је жестоко оштетио Холанђане.
„Пенал је срамота! Немачкој судија није свирао пенал против Шпаније, а сада је досуђена најстрожија казна када се акција завршила. Кејн је шутнуо лопту на гол и тек после тога долази до додира два играча. То је одмазда да Немцима није свиран пенал против Шпанаца, рекао бих. Не вреди више ни тај ВАР, видео, јер тамо исто седе људи који одлучују погрешно. Било би боље да компјутер одлучује као код офсајда, било би регуларније“, констатовао је Драгослав.
Похвалио је Степановић за крај капитена Енглеске Харија Кејна.
„Не би било незаслужено и да је 'Златни брк' припао Кејну. Наиме, он је уз помоћ судија извукао непостојећи пенал, док је Воткинс био бржи од последњег звиждука и сналажљивији од одбрамбеног играча Холандије“, закључио је наш легендарни стручњак Драгослав Степановић у разговору за Спутњик.
Хари Кејн - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
ЕУРО 2024
Раде Богдановић о пеналу и мрљи коју је Немац бацио на полуфинале: „Срамота за УЕФА“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала