- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Раде Богдановић о пеналу и мрљи коју је Немац бацио на полуфинале: „Срамота за УЕФА“

© AP Photo / Frank AugsteinХари Кејн
Хари Кејн - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
Пратите нас
Раде Богдановић, некадашњи нападач Атлетико Мадрида, Вердера и бројних других клубова, а сада стручни консултант РТС-а, био је револтиран због пенала који је Немац Феликс Цвајер досудио за Енглезе против Холандије у полуфиналу. Кратко и јасно, Богдановић је поручио да је то срамота за УЕФА и судије!
Питање је да ли је уопште био прекршај Дамфриса над Кејном, ако је и био, уследио је после ударца капитена Енглеза ка голу Вербругена.
„Обе репрезентације су показале добар фудбал, а што се тиче пенала мислим да је срамота за УЕФА да презентује овакве судије, оваква суђења, зато што је то, просто није коректно. Ја сам игром случаја, играо центарфора па могу да кажем. Дошао сам до лопте, шутнуо сам лопту и противнички играч није утицао на мене како ћу ја да је шутнем, није утицао. Да је било контакта после мог шута, лопта је била већ изнад пречке када је био сам контакт и то је савијена десна нога била од одбрамбеног играча Холандије. И тај контакт који је био миноран и мизеран по мени није био услов за пенал. Ја мислим да је ово суђење, јако, јако лоше“, објаснио је у студију РТС-а Раде Богдановић, гостујући у емисији „Сви играју, фудбал побеђује“.
По завршетку сусрета Енглеске и Холандије и гола резервисте Олија Воткинса у првом минуту судијске надокнаде, који је изабраницима Гарета Саутгејта трасирао пут у финале са Шпанцима, и судијски аналитирач и бивши судија Дејан Недић је поручио да пенал није постојао.
Истакао је да се судија из ВАР собе Бастијан Данкерт беспотребно.
„Када не треба да ради ВАР, он ради и обрнуто. То је ВАР судија који се умешао и урадио што не треба. ВАР судија мора да се умеша само када је очигледна грешка на терену. Судија Цвајер није судио пенал и нема казненог ударца“, истакао је Недић на РТС-у, такође у емисији „Сви играју, фудбал побеђује“.
Оли Воткинс - Sputnik Србија, 1920, 10.07.2024
ЕУРО 2024
Енглези славе „џокера“ – Воткинс у 91. минуту срушио Холанђане за финале са Шпанцима!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала