- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Сигурним корацима крећемо се ка Хладном рату

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков прокоментарисао је одлуку САД да распореди далекометно оружје у Немачкој, рекавши да се свет креће ка Хладном рату.
„Сигурним корацима крећемо се ка Хладном рату. Све се ово већ догодило“, рекао је Песков коментаришући планове САД за распоређивање ракета дугог домета у Немачкој.
Он је приметио да се у односима Русије и Запада враћају сво атрибуди Хладног рата.
„Враћају се сви атрибути Хладног рата са конфронтацијом, директном конфронтацијом. Иста она Немачка, САД, Француска и Велика Британија директно учествују у сукобу у Украјини“, нагласио је портпарол.
Према његовим речима „све то се ради да би се наша земља сузбила, све то се ради да би се осигурао наш стратешки пораз на бојном пољу“.
„Ми све то морамо узети у обзир. То није разлог за песимизам. Напротив, то је разлог да се окупимо, искористимо сав наш пребогат потенцијал који имамо и испунимо све циљеве које смо себи поставили током специјалне војне операције“, закључио је Песков.
Раније је Пентагон саопштио да ће Сједињене Америчке Државе 2026. године почети да распоређују у Немачкој далекометне ударне системе који ће знатно надмашити оружје које се већ налази у Европи. Ради се, пре свега, о ракетама СМ-6, „томахавк“ и „хиперсоничном оружју“.
Тројицка кула, Кремљ, Москва - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
РУСИЈА
Русија: Распоређивање далекометних ракета САД у Немачкој – погрешна процена
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала