- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Роџер хвалио Новака – српски ас му одговорио рекордом

© John WaltonНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2024
Пратите нас
Иако је пре само месец дана оперисан у Паризу, Новак Ђоковић одлучио је да игра на Вимблдону, а због те одлуке дивљење према српском асу изразио је и Роџер Федерер, један од његових највећих ривала. Док га Швајцарац хвали, Новак наставља да руши његове рекорде.
Није Новак Ђоковић у прошлости имао прилике да се наслуша похвала од Роџера Федерера, а Швајцарац је у разговору за „ЕСПН“ признао и сам да није често говорио о српском асу.
Међутим, одлуком да игра на Вимблдону иако се тек опоравио од повреде Новак је „натерао“ великог ривала на речи хвале.

„Новак је невероватан како се вратио. Нисам причао о њему раније, знате, али невероватан напор за њега после операције после Париза да се врати и већ игра“, рекао је Федерер.

Занимљиво је да је Швајцарац о овоме говорио после Новаковог меча против Алексеја Попирина и да упркос томе што га је хвалио није био сигуран да ће српски ас наставити да бриљира на Вимблдону.
„Мислим, не знам како се осећа, али биће веома занимљиво видети како се опоравља после меча од три сата“, рекао је Федерер пре неколико дана.
После ове изјаве Новак не само да је показао да се добро осећа већ је рутински изашао на крај са Холгером Рунеом, а потом се пласирао у полуфинале после предаје Алекса де Минора.
То је укупно 13. полуфинале на Вимблдону за Новака који се тако изједначио са Федерером који је током каријере такође 13 пута стигао до полуфинала на енглеској трави.
Причао је легендарни Швајцарац и о млађим тениским генерацијама.
„Осећам као да долази сваких пет година нови талас играча и то је разлог зашто мислим да је дивно што Рафа и Енди и наравно Новак још увек играју на турниру, јер то заправо даје млађој генерацији, као што су Синер и Алкарас, шансу да играју против ових играча више пута. Можда не само једном или никад, већ заправо шансу. Јер ако се сви повуку са 30 година, знате, нећемо имати ту прилику“, рекао је Федерер у интервјуу за „ЕСПН“.
Ово је други пут у неколико дана да је Швајцарац причао о Новаку, а претходно му је пожелео да обори све рекорде.
У полуфиналу Вимблдона Новак ће играти против Лоренца Мусетија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала