- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Питања без одговора: Да ли је Тајна служба поштовала безбедносне протоколе на Трамповом митингу?

© AP Photo / Sue OgrockiХеликоптер надлеже место на којем је рањен Доналд Трамп
Хеликоптер надлеже место на којем је рањен Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Након атентата на бившег председника САД Доналда Трампа, појавила се забринутост и питања о томе како је снајпериста приступио крову на око 138 метара од места на којем је Трамп држао говор на митингу на отвореном у суботу.
Извори су за Си-Ен-Ен (ЦНН) рекли да је пуцњава долазила са позиције на „три сата“ од Трамповог подијума, а пуцњеви су долазили с његове десне стране.
Неколико секунди након што је одјекнула пуцњава, снајперисти Тајне службе су почели да пуцају на осумњиченог који је пронађен на врху крова.
Нападач се налазио ван безбедносног периметра, што је изазвало питања о величини периметра и обезбеђењу зграде, као и о томе како је стрелац успео да добије приступ крову.
Полицијски извори наводе да ће наредни кораци у истрази укључивати ревизију средстава које је Тајна служба имала да штити Трампа и поштовања процедуре за спровођење безбедносног прегледа зграде из које је нападач пуцао.
© AP Photo / Gene J. PuskarСнајперисти су ликвидирали атентатора
Снайперы ликвидируют стрелка после покушения на Дональда Трампа на предвыборном митинге в Батлере, США - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Снајперисти су ликвидирали атентатора
Тајна служба је саопштила да је директор те агенције био у граду Милвоки у време пуцњаве на Трамповом скупу. Агенција је додала да су на терену у време пуцњаве била четири контраснајперска тима, два из Тајне службе и два из локалних органа реда.
Очевидац тврди да је рекао полицајцима да је видео наоружаног човека како се креће с крова на кров, неколико тренутака пре атентата. Сведоци су такође рекли новинарима да су уочи пуцњаве видели особу која је одговарала опису наводног стрелца како носи пушку испред безбедносног кордона скупа.
Нападача су уочили локални органи за спровођење закона који су сматрали да се понашао сумњиво у близини магнетометара (детектора) кроз који посетиоци морају да прођу да би приступили догађају, рекао је виши полицијски званичник Си-Ен-Ену.
Преко радија су пренели информацију, која је такође прослеђена Тајној служби, тврди извор. Америчка Тајна служба не дозвољава уношење оружја у ограђеним зонама догађаја.

Сарадник: Трамп преживео зато што је окренуо главу ка екрану када је испаљен хитац

Виши сарадник бившег председника САД Доналда Трампа, Ден Скавино Млађи, изјавио је данас да је Трамп преживео атентат зато што је померио главу када је показивао на велики екран на стадиону у тренутку када је испаљен хитац.
„Хвала Богу, синоцћњи митинг је био онај на којем је председник Трамп желео да употреби џамботрон, због чега је мало померио главу у тренутку када је испаљен хитац“, рекао је Скавино на мрежи Икс.
Додао је да је бивши председник захвалан на подршци америчког народа док се спрема за националну конвенцију Републиканске странке у Вискосину, где ће странка званично именовати свог кандидата за изборе у новембру.
Насловне стране америчке штампе после атентата на Трампа - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
СВЕТ
Бајден разговарао с Трампом, у кући и аутомобилу атентатора нађен материјал за прављење бомби
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала