- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Меланија Трамп се огласила после атентата

© Tanjug / AP/Wilfredo LeeМеланија Трамп
Меланија Трамп - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Бивша прва дама САД Меланија Трамп огласила се након атентата на њеног супруга Доналда и у саопштењу назвала нападача ''чудовиштем'', које је бившег председника посматрало као ''нељудску политичку машину''.
У саопштењу објављеном на мрежи X, поручила је да је њен и живот њеног сина Барона Трампа био на ивици ''разорне промене'' када је метак погодио Доналда Трампа на митингу. Како је написала, атентатор је хтео да "угаси Доналдову страст, његов смех, његову инвентивност, његову љубав према музици и његов жар”.
Она је неколико пута нагласила да у овом тренутку мисли на грађане Америке и позвала амерички народ да не заборави да су ''различита мишљења, политика и политичке игре слабије од љубави" и да би сада требало да се уједине.
Меланија је изразила саучешће породици невиног мушкарца који је убијен на митингу у Пенсилванији и захвалила храбрим агентима Тајне службе и свим осталима који су рескирали своје животе штитећи њеног супруга.
Трамп је повређен у пуцњави у суботу увече током митинга у Батлеру у Пенсилванији.
Како је саопштила америчка Тајна служба, наоружани нападач и најмање један посетилац скупа су убијени, а још две особе које су присуствовале митингу су тешко повређене.
Федерални истражни биро саопштио је да је 20-годишњи Томас Метју Крукс, који је такође убијен, идентификован као осумњичени у покушају убиства Трампа.
Насловне стране америчке штампе после атентата на Трампа - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
СВЕТ
Бајден разговарао с Трампом, у кући и аутомобилу атентатора нађен материјал за прављење бомби
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала