- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Три верзије - ко или шта стоји иза атентата на Трампа

© AP Photo / Gene J. PuskarТрампове присталице на месту митинга, после атентата
Трампове присталице на месту митинга, после атентата - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
Пратите нас
Председник Државне думе Руске Федерације Вјачеслав Володин изнео је неколико верзија које бацају извесно светло на атентат на бившег председника САД Доналда Трампа.
Прва је, по његовом мишљењу, криза кроз коју пролази амерички политички систем.

„САД су дуго времена систематски стварале предуслове за погоршање политичке и економске ситуације у земљи. Руководство је доносило и доноси многе одлуке науштрб питања унутрашње политике, не обазирући се на мишљења својих грађана“, рекао је Володин.

У том контексту, он је скренуо пажњу и на чињеницу да се сви кораци у циљу исправљања досадашње праксе актуелне власти доживљавају као покушај државног удара и оштро сузбијају.
Друга верзија покушаја атентата, по његовом мишљењу, представља озбиљан раскол у друштву.
Већ дуги низ година, Бела кућа је сукобљавала Американце по разним основама – раси, религији, политичким уверењима. Поред тога, конзервативном становништву земље је наметана ЛГБТ пропаганда и истополни бракови, традиционалне вредности су се урушавале, док се паралелно с тим, подстицала мржња и раскол.
„Конфронтација међу политичарима, привредницима и грађанима достигла је невиђене размере“, изјавио је председник Државне думе.
Трећа Володинова верзија: концентрација актуелне владе САД на мешање у послове суверених држава.
Он сматра да је разлог за атентат могао бити Трампов став о украјинском питању, с обзиром да је бивши шеф Беле куће један од ретких западних политичара који је отворено говорио о потреби да се престане са спонзорисањем војних акција.
„Ову верзију потврђује недавни напад на премијера Словачке Фица. Он је раније изјавио да Запад користи Украјину у геополитичке сврхе у борби против Русије“, навео је председник Државне Думе, правећи паралеле између два догађаја.
„Закључак: Сједињене Државе су својом политиком постигле да су буквално на ивици грађанског рата. То потврђују и социолошке анкете – 37 одсто сматра могућим грађански рат уколико Бајден буде поново изабран за председника“, каже Вјачеслав Володин.
Он сматра неприхватљивим да политички противници у Сједињеним Државама и Европи користе поделу у друштву у своје сврхе.
„Потребне су темељне промене у унутрашњој и спољној политици Вашингтона и Брисела, у супротном, Запад ће се суочити са великим проблемима“, закључио је Вјачеслав Володин.
Хеликоптер надлеже место на којем је рањен Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
СВЕТ
Питања без одговора: Да ли је Тајна служба поштовала безбедносне протоколе на Трамповом митингу?
Амерички агенти обезбеђују председничког кандидата Доналда Трампа након покушаја атентата на митингу у Пенсилванији - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
РУСИЈА
Захарова: Атентат на Трампа ─ америчка демократија доведена до самоубилачког стања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала