- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Појачане мере безбедности Путина нису у вези са атентатима на западне политичаре

© POOL / Уђи у базу фотографијаАутомобил "аурус сенат" председника Русије Владимира Путина
Аутомобил аурус сенат председника Русије Владимира Путина - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Безбедност председника Русије Владимира Путина је појачана, без обзира на атентате на западне политичаре, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Безбедност је ионако појачана из очигледних разлога, без обзира на поменуте инциденте“, рекао је Песков, одговарајући на питање да ли ће бити измена у Путиновим радним посетама и да ли ће његово обезбеђење бити појачано због дешавања у Сједињеним Америчким Државама у вези са покушајем убиства бившег председника Доналда Трампа.
Он је додао да је Путинова безбедност на одговарајућем нивоу.
„Безбедност шефа државе је на одговарајућем нивоу, узимајући у обзир, наравно, ову међународну ескалацију тензија уопште“, истакао је портпарол.
Амерички председнички кандидат Доналд Трамп је у суботу прекинуо јавно обраћање на митингу у Пенсилванији због пуцњаве. Политичара је након покушаја атентата евакуисало обезбеђење. Трамп је касније изјавио да је погођен у ухо и да је изгубио много крви. Америчка тајна служба саопштила је да је убила осумњиченог који је испалио неколико хитаца према бини. У пуцњави је погинуо један од гледалаца, педесетогодишњи бивши ватрогасац, а две особе су тешко повређене.
Осим тога, раније је начелник Главне обавештајне управе Украјине Кирил Буданов (на списку терориста и екстремиста у Русији) изјавио да су украјинске специјалне службе безуспешно покушале да убију Путина.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
СВЕТ
Шта се дешавало на бини у тренутку атентата на Трампа
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала