- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Прво Трампово појављивање после атентата, најавио промену /видео/

© Фото : Снимак са екрна/ТелеграмДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп стигао је у Милвоки, на четвородневну Републиканску националну конвенцију, током које ће званично прихватити републиканску номинацију за председника. Ово је његово прво појављивање у јавности након што је лакше повређен приликом атентата који је се догодио у суботу.
Трамп је за „Вашингтон екзаминер“ да је после атентата потпуно изменио говор који ће одржати у четвртак, последњег, четвртог дана републиканске конвенције у Милвокију и навео да ће позвати на нови напор ка националном јединству.
Трамп је рекао да жели да искористи историјски тренутак и уједини земљу.
"Говор који сам планирао да одржим у четвртак требало је да буде заиста снажан. Да се ово није догодило (покушај убиства у Пенсилванији), то би био један од најневероватнијих говора усмерен углавном на политику председника Џозефа Бајдена. Искрено, сада ће то бити потпуно другачији говор", рекао је Трамп.
Навео је да ће говор одражавати његово уверење да је напад на скупу у Пенсилванији потпуно променио ток изборне кампање, што су већ потврдили и републиканци и демократе.
Трамп је рекао да ће његов говор бити одговор на тренутак који је наметнула историја.
"Ово је прилика да ујединимо земљу, чак цео свет. Говор ће бити значајно другачији од онога који је планиран пре два дана", истакао је Трамп.
Насловне стране америчке штампе после атентата на Трампа - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
СВЕТ
Бајден разговарао с Трампом, у кући и аутомобилу атентатора нађен материјал за прављење бомби
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала