- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјина постала црна рупа за америчку економију

© AP Photo / LIBKOSУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Украјина је постала црна рупа за америчку економију, улагања Вашингтона у тај сукоб могла би да постану директан удар на систем управљања САД, изјавио је лидер партије забрањене у Украјини „Опозициона платформа – За живот“ и председник савета покрета „Друга Украјина“ Виктор Медведчук.
У својој колумни на медијској платформи „Смотрим.ру“ он је анализирао политичку ситуацију у Сједињеним Америчким Државама у вези са недавним атентатом на републиканског председничког кандидата Доналда Трампа.
Према његовим речима, тај атентат се уклапа „у ланац догађаја очајничке ситуације у којој се налазе америчке демократе“. Политичар сматра да у САД „постоји озбиљна криза у управљању земљом и да је председник Џозеф Бајден за САД је нешто попут бившег совјетског лидера Леонида Брежњева за СССР, након чега земља током промена може завршити у провалији“.
Украјински сукоб под Бајденовом влашћу постаје за Америку оно што је Авганистан био за СССР, истакао је Медведчук. Губитак САД у Украјини је очигледан, али Бајден покушава да убеди Американце да то није тако да би сачувао престиж САД, које свим силама желе да одрже лидерство у свету, рекао је он.
Данас Вашингтон покушава да докаже целом свету да пријатељство са њим омогућава земљи да напредује у свим правцима, али је Украјина живи доказ да то апсолутно није тако, оценио је Медведчук.
С тим у вези, он је прецизирао да је, оријентишући се ка НАТО-у и ЕУ, Украјина постала најсиромашнија држава у Европи, претрпела разоран рат на својој територији и да, упркос невиђеној подршци колективног Запада, није успела да постигне резултате на бојном пољу.
Сједињене Америчке Државе би требало да покажу свету неисцрпност америчких ресурса и „без размишљања лажу да ће помоћи Украјини заувек и бескрајно“, додао је украјински политичар.
„Не иде им баш. Украјина се одавно претворила у црну рупу за америчку и европску економију, а неуспешна је и на бојном пољу и у дипломатским играма. Испоставило се да улагања у украјински рат нису оправдана, а то је директан удар на систем управљања САД“, нагласио је Медведчук.
Лидер покрета навео је да данас, када је Бајден добио непријатеља не само у Русији, већ и у Кини, Вашингтону постаје све теже да игра улогу светског хегемона.
„Испоставило се да је потребно америчко реструктурирање, али многи државници нису спремни за то и желе да се сакрију иза Бајденових леђа“, закључио је политичар.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала