- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Атентат на Трампа ће поделити Америку

© AP Photo / Gene J. PuskarДоналд Трамп после атентата
Доналд Трамп после атентата - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Покушај убиства бившег америчког лидера Доналда Трампа вероватно ће довести до још веће поделе у Сједињеним Америчким Државама него до уједињења земље, пише „Њујорк тајмс“.
„Покушај убиства бившег председника Доналда Трампа пре ће додатно поделити Америку, него што ће је ујединити. Неколико минута након пуцњаве ваздух је био испуњен бесом, горчином, сумњом и оптуживањем... земља која је већ пуна непријатељства, још више се поделила“, наводи лист.
У чланку се истиче да је покушај атентата на Трампа настао услед дубоке поларизације друштва САД по идеолошким, културним и партијским питањима.
„Често се чини да су се оне (САД) поделиле на две земље, чак и на две реалности“, оцењује лист, прецизирајући да се Американци осећају као да су „на супротним странама барикада“.
Амерички председнички кандидат Доналд Трамп је у суботу прекинуо јавно обраћање на митингу у Пенсилванији због пуцњаве. Политичара је након покушаја атентата евакуисало обезбеђење. Трамп је касније изјавио да је погођен у ухо и да је изгубио много крви. Америчка тајна служба саопштила је да је убила осумњиченог који је испалио неколико хитаца према бини. У пуцњави је погинуо један од гледалаца, педесетогодишњи бивши ватрогасац, а две особе су тешко повређене.
Присталице Доналда Трампа - Sputnik Србија, 1920, 14.07.2024
СВЕТ
Уколико се Америка не дозове себи, прети јој грађански рат
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала