- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Паклени план: Запад се спрема да подигне оптужницу против Русије за употребу хемијског оружја

© Фото : Organization for the Prohibition of Chemical WeaponsШтаб-квартира организации по запрещению химического оружия (ОЗХО)
Штаб-квартира организации по запрещению химического оружия (ОЗХО) - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Запад се спрема да подигне оптужницу против Русије за употребу хемијског оружја, рекао је руским новинарима Владимир Тарабрин, стални представник Руске Федерације при Организацију за забрану хемијског оружја (ОЗХО).
„Они активно раде са техничким секретаријатом ОЗХО како би га натерали да предузме неке кораке у циљу оптуживања Русије за употребу хемијског оружја“, рекао је Тарабрин.
Он је истакао да се руска страна томе на све начине супротставља и конкретним чињеницама покушава да докаже да ће сви ти напори доживети неуспех.
Раније је начелник снага радијационе, хемијске и биолошке одбране Оружаних снага Русије рекао да се САД и Немачка, заједно са Украјином и техничким секретаријатом ОЗХО, спремају да покрену специјалну мисију за истрагу о употреби хемијског оружја у Украјини.
Дипломата је такође додао да нема и не може бити хемијске претње Украјини од Русије. Истовремено, Москва не искључује да би могла да позове стручњаке ОЗХО да проуче доказе о употреби таквог оружја од стране Кијева, приметио је он.
У Хагу је од 9. до 12. јула одржана 106. седница Извршног савета ОЗХО. На крају седнице, Тарабрин је изјавио да Украјина флагрантно крши конвенцију користећи бојеве отрове против руске војске. Напоменуо је да о томе говоре многи страни стручњаци и канали. Посебно истичу да Оружане снаге Украјине активно користе беспилотне летелице за испоруке токсичних хемикалија. Осим тога, САД, које снабдевају Кијев овим супстанцама, такође делују супротно конвенцији, нагласио је дипломата.
Лабораторија - Sputnik Србија, 1920, 08.07.2024
РУСИЈА
Руска војска открила подли план Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала