- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Западни медији: Атентат на Трампа – највећи неуспех америчке тајне службе

© AP Photo / Gene J. PuskarСнайперы ликвидируют стрелка после покушения на Дональда Трампа на предвыборном митинге в Батлере, США
Снайперы ликвидируют стрелка после покушения на Дональда Трампа на предвыборном митинге в Батлере, США - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Покушај атентата на бившег америчког председника Доналда Трампа може се сматрати највећим неуспехом америчке тајне службе од покушаја атентата на Роналда Регана 1981. године, пише „Волстрит џурнал“.

„Инцидент који се десио у суботу можда је највећа криза тајне службе од када је Џон Хинкли Млађи пуцао на председника Роналда Регана испред хотела ‘Вашингтон Хилтон’ 1981. године“, пише лист.

Према мишљењу бившег заменика помоћника директора службе Била Пикла, тајна служба нема изговора што није успела да обезбеди кров објекта удаљеног око 100 метара од места где се Трамп налазио.
Амерички председнички кандидат Доналд Трамп је у суботу прекинуо јавно обраћање на митингу у Пенсилванији због пуцњаве. Политичара је након покушаја атентата евакуисало обезбеђење. Трамп је касније изјавио да је погођен у ухо и да је изгубио много крви. Америчка тајна служба саопштила је да је убила осумњиченог који је испалио неколико хитаца према бини. У пуцњави је погинуо један од гледалаца, педесетогодишњи бивши ватрогасац, а две особе су тешко повређене.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
СВЕТ
Шта се дешавало на бини у тренутку атентата на Трампа
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала