- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Батут објавио у којих 10 градова су данас веома опасни временски услови, могућ нови топлотни талас

© Sputnik / Лола ЂорђевићДелијска чесма
Делијска чесма - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
У 10 градова Србије данас су прогнозиране максималне температуре између 38 и 40 степен, што се сматра веома опасним временским условима, објавио је Институт за јавно здравље Србије Др Милан Јовановић Батут.
Како се додаје на сајту Батута, то представља повећану вероватноћу за наступање тежих манифестација топлотног стреса, попут топлотног осипа, топлотног едема, топлотне синкопе, грчева, топлотног исцрпљења и топлотног удара.
Према прогнози, 38 степени и 39 степени биће у Београду, Палићу, Новом Саду, Смедеревској Паланци, Вршцу, Краљеву и Ћуприји, у Кикинди, Бечеју и Зрењанину биће 40 степени.
На основу најновијег прогностичког материјала очекује се да топлотни талас траје до 19. јула на већини територије Србије, док у деловима јужне и западне Србије постоји потенцијална опасност од високих максималних дневних температура ваздуха.
Могућ је почетак наредног топлотног таласа у периоду од 22. до 24. јула, на територији града Београда, на северу, североистоку и северозападу земље.
Прогнозиране вредности максималне дневне температуре ваздуха биће у категорији веома опасне и опасне појаве у периоду од 15. до 19. јула у већем делу Србије, а до 19. јула у централним, источним и јужним деловима, (изузев у планинским областима, као и појединим западним и јужним крајевима) оне ће бити у категорији потенцијално опасне појаве.
Очекује се да максималне дневне температуре ваздуха у појединим деловима северне Србије буду у домену веома опасне и опасне појаве у периоду од 22. до 24. јула.
Црвени метеоаларм - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
ДРУШТВО
Цела Србија у црвеном: РХМЗ издао упозорење поводом израженог топлог таласа - ево кад стиже освежење
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала