- Sputnik Србија, 1920
ЕУРО 2024
Европско првенство у фудбалу одржава се у Немачкој од 14. јуна до 14. јула 2024. године. Сва дешавања пратите уз Спутњик спорт.

Познат идеалан тим Европског првенства – „шпанска веза“ и Немац у нападу!

© AP Photo / Manu FernandezШпанија
Шпанија - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Европско првенство у Немачкој завршено је у недељу увече тријумфом Шпаније над Енглеском резултатом 2:1, а сада је обелодањен идеалан тим. Чак шесторица су Шпанци, ту су још и два Француза, Швајцарац, Енглезе и Немац.
Како је Шпанија имала савршених „седам од седам“ тако нико не сме да се изненади што је „фурија“ дала више од пола идеалног тима минулог ЕП у Немачкој.
Место међу стативама резервисано је за Мајка Мењона из Француске, док је десни бек Кајл Вокер из Енглеске.
Четворку у одбрани чине још: Мануел Аканђи (Швајцарска), Вилијам Салиба (Француска) и Марк Кукуреља (Шпанија).
Кукуреља је први од чак шесторице Шпанаца, а интересантно је да је „комплетна веза“, односно три на средини терена – шпански!
Родри, Дани Олмо и Фабијан Руиз. Управо је Родри изабран за набољег играча ЕП, док је најбољи млади фудбалер његова сународник и саборц Ламин Јамал.
Јасно је да је Барслеонин бисер пронашао место у идеалних 11, а друштво му праве Нико Вилијамс и Џамал Мусијала из Немачке.
Идеалних 11 „скројила“ је УЕФА, која је у обзир узимала и гласове прослављених тренера као што су Рафа Бенитез, Дејвид Мојес, Оле Гунар Солсјкер...
Фудбалска репрезентација Србије игра против Данске. - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
ЕУРО 2024
„Закуцана“ Србија и „пад“ Хрвата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала