- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Први пут у јавности после атентата: Трамп са завојем преко уха на конвенцији у Милвокију /видео/

© Tanjug / AP/ Evan VucciДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 16.07.2024
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп појавио се у Милвокију са завојем преко уха на националној конвенцији републиканаца након што је званично постао републикански кандидат за председника, само два дана после атентата. Поред Трампа био је кандидат за потпредседника сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс који позива на „потпуну истрагу“ о атентату.
Трамп се појавио поред свог потпредседника, сенатора из Охаја Џеј Ди Венса. Венс је постао званични кандидат за потпредседника у понедељак, након што је Трамп саопштио своју одлуку.
Поред Трампа у ложи седели Венс, председник Представничког дома Мајк Џонсон и ТВ водитељ Такер Карлсон.
Kандидат за потпредседника Доналда Трампа, сенатор из Охаја Џејмс Дејвид Венс позвао је на „потпуну истрагу“ о покушају убиства бившег председника.
„Морамо да разумемо шта се догодило јер су очигледно направљене грешке“, рекао је Венс за Фокс њуз.
„На лице места је дотрчала Тајна служба. Ставили су своја тела и брзо су реаговали. То није оно што ме брине. Оно што ме брине је зашто је био стрелац 150 метара од председника Сједињених Држава?“, рекао је Венс.
Венс је рекао да је играо мини голф са својом децом када се у суботу у Батлеру у Пенсилванији догодио покушај убиства.
„Моја прва реакција била је само да се помолим за њега. Био сам престрављен могућношћу да председник Трамп буде убијен, наравно, страшно, страшно, страшно. То би била светска историјска трагедија. Хвала Богу да је био добро“, поручио је Венс.
Како је рекао, не зна довољно о безбедносним протоколима, али истиче да је био маринац Сједињених Држава и додао да 150 метара није ни приближно довољно за безбедност.
Извор Си-Ен-Ен-а који је упознат са истрагом рекао је да су снајперисти били стационирани у згради где се наоружани мушкарац попео на кров и покушао да убије бившег председника Доналда Трампа.
Извор је рекао да локални снајперски тим потиче из јединице из округа Батлер.
Тим се, према извору, налазио на другом спрату и тако надгледао публику на митингу.
Доналд Трамп је на конвенцији Републиканске странке у Милвокију и формално именован за кандидата те странке на изборима за председника САД, а претходно је саопштио да је за свог кандидата за потпредседника изабрао сенатора Џејмса Дејвида Венса.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
СВЕТ
Сувише милијарди долара у игри: Наставиће да пуцају на Трампа - док га не погоде!
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала