- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сувише милијарди долара у игри: Наставиће да пуцају на Трампа - док га не погоде!

© AFP 2023 / BRENDAN SMIALOWSKIДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Пратите нас
Сувише су велики улози и војноиндустријски комплекс не може себи допустити тај луксуз да Трамп у јануару идуће године буде инаугурисан. Велике фирме имају сувише стотина милијарди долара умешане у то и покушаваће да га елиминишу све док у томе не успеју.
Овако аналитичар и политички саветник Срђа Трифковић тумачи покушај убиства америчког председничког кандидата Доналда Трампа, за који каже да је резултат рада дубоке државе и интензивне трампофобне реторике.
Атмосфера хистеричне мржње против Трампа плод je вишегодишњег деловања масовних медија који су трампофобни до хистеричне крајности. То се, објашњава Трифковић, најбоље видело у континуитету од кампање 2016. када је Трамп неочекивано победио, кроз 2020. када су били покрадени избори, па до 2024. године кад Демократе подржавају једну, како Трифковић каже, карикатуру на челу државе, која им одговара једино због тога што снаге дубоке државе њоме могу да манипулишу како хоће.
Дубока држава је решена да не допусти Трампу и да га спречи на сваки, па чак и илегалан начин да буде изабран, а камоли инаугурисан за председника. Покушаће и судским средствима, попут оног монструозног политичког процеса у Њујорку који га је осудио по моделу Стаљинових процеса из 1936. и 1939. Ако им то не успе, покушаће да га смакну, рекао је Трифковић за Спутњик.
© RTАмеричке новине ,,Њујорк пост", један од ретких медија који не напада Трампа
Њујорк пост новине - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Америчке новине ,,Њујорк пост", један од ретких медија који не напада Трампа

Непоткупљиви

Трамп има довољно сопствених ресурса, а истовремено зна и да су оптужбе дигнуте против њега бесмислене и политички мотивисане, због чега његови противници немају чиме да га уцене. Са друге стране, наставља наш саговорник, Бајден је уцењен човек јер је током целе своје каријере био корумпирани вашингтонски инсајдер који је за себе и своје потомство обезбеђивао коруптивне послове.
Бајден је један паразит на политичком ткиву Америке и света већ више од пола века. Трампа немају чиме да уцене и ма колико он био ексцентричан и наизглед некохерентан, он је у крајњој линији једини човек на америчкој политичкој сцени који има лични интегритет. Наравно да ће они који су огрезли у корупцији, идеолошким манипулацијама судског апарата и финансијским марифетлуцима да га оптужују да је он тај који је корумпиран.
© AP Photo / Gene J. PuskarДоналд Трамп у моментима непосредно после атентата
Доналд Трамп после атентата - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Доналд Трамп у моментима непосредно после атентата

Проклета је Америка…

Трифковић очекује да ће се и даље наставити судско-квазиправна кампања против Трампа, са циљем да се спречи да у кључним изборима његово име уопште и нађе на гласачким листићима.
У нормалном свету сад би заиста било логично да и фактор симпатије за Трампа и чињеница да су Демократе створиле атмосферу мржње према њему која је и омогућила овај злочиначки и терористички потез, све то би значило да ће Демократе уместо мржње према Трампу бар мало оријентисати своју кампању на одбрану лика и дела Џозефа Бајдена. Пошто Америка није нормална земља, не очекујем да ће се то десити.
За очекивати је, сматра Трифковић, да Демократе наставе са инсистирањем да је Трамп, иако је преживео покушај убиства, и даље егзистенцијална претња по нешто што они зову „америчка демократија“. То је, заправо, каже он, демократија која омогућава Демократама да покраду изборе и доминирају најмоћнијом земљом света тоталитарним средствима.
Такође се бојим да ће поред тога још једном пробати да га убију, а уколико то не успеју, покушаће још једном. Другим речима, Америка као симулакрум демократије у којем влада један удружени злочиначки подухват дубоке државе оличене у војноиндустријском, медијском и конгресном комплексу једноставно неће дозволити да он дође на власт или ће бар учинити све шта може да то спречи.

Кенеди 2

Трифковић подсећа да ни до дана данашњег, после скоро шездесет година, није откривено ко је убио Џона Ф. Кенедија у Даласу, далеког новембра 1963. године. То што је извесни гангстер Џек Руби убио наводног атентатора Ли Харви Освалда док је био под полицијском пратњом и пре саслушања, јако подсећа на чињеницу да је и атентатор на Доналда Трампа убијен пре него што је ико могао да га саслуша.
© Public DomainБивши председник Америке Џон Кенеди у Даласу, 22. новембар 1963.
Бивши председник Америке Џон Кенеди у Даласу, 22. новембар 1963. - Sputnik Србија, 1920, 15.07.2024
Бивши председник Америке Џон Кенеди у Даласу, 22. новембар 1963.
Овде је на делу америчка дубока или перманентна држава која не преза апсолутно ни од чега да би Трампа ликвидирала. Ово што је промашен његов мозак за један сантиметар не значи да неће бити направљен нови покушај. Војноиндустријски комплекс и дубока држава САД личи на демократију само онолико колико вампир Дракула личи на живог човека. То је један симулкрум демократије у којем владају злочинци, зликовци и гангстери, спремни на свако крваво дело, како би остварили континуитет своје контроле над војноиндустријским комплексом, људским главама кроз контролисане медије и контроле над својим колонијама попут Немачке где могу да им дигну у ваздух Северни ток 2, а да Немци не смеју чак ни да питају шта се то десило.
Наш саговорник подсећа да никакви безбедносни пропусти не могу бити Трампова грешка, јер његова заштита и није у његовим рукама. Америчка Тајна служба, иако има интригантно име, не делује по принципу МИ6, Удбе, Озне, Коса, НКВД, КГБ, већ представља обичну техничку за обезбеђење председника, његове породице, бивших председника итд. Трампу то обезбеђење припада по природи чињенице да је четири године био председник Сједињених Америчких Држава и њихов рад не зависи од њега.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала