- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званично: Звезда довела бразилског нападача

© Фото : ФК Црвена звездаБруно Дуарте
Бруно Дуарте - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
Пратите нас
Бруно Дуарте, бразилски фудбалер, ново је појачање Црвене звезде. Бразилац је потписао уговор на три године и задужио дрес са бројем 17.
Цревна звезда потврдила је долазак новог нападача Бруна Дуартеа. Црвено-бели дрес бразилски фудбалер облачи после сезоне у Фаренсеу из Португалије.
„Причали смо током прелазног рока да желимо да доведемо још једног нападача и одлучили смо се за Бруна Дуартеа, дојучерашњег центарфора Фаренсеа. Успешна сезона је иза њега, постигао је 13 голова у јаком првенству и биће велико појачање за нас. Другачији је профил играча од Ендиајеа, а пред нама је напорно првенство са великим бројем утакмица и желели смо да доведемо и овакав тип нападача какав је Дуарте. У Звезду долазе само спремни играчи који могу одмах да допринесу резултатима и циљевима, а Дуарте је искусан фудбалер и где год да је наступао - постизао је голове, те верујем да ће и у црвено-белом дресу наставити у том маниру. Очекујем га одмах на терену, јер је прошао припреме са Фаренсеом и верујем да ће кроз Суперлигу ући у форму и бити оно што очекујемо од њега“, рекао је Митар Мркела, спортски директор клуба.
По доласку у Звезду Дуарте је истакао да се нови клуб уклапа са његовим амбицијама.
„Звезда је велики клуб и срећан сам што сам дошао јер је ово у складу с мојим амбицијама. Осећам се спремним да играм, и желим што пре да се упознам са саиграчима, те да почнем да постижем голове. Иза мене су добре припреме, и физички сам потпуно спреман. Знам какав стил игре гаји Звезда, да је реч о нападачком и агресивном тиму, који увек тежи да постигне што већи број голова и то ми одговара. Порука за навијаче је да ћу дати све од себе да кроз добар рад, сви заједно остваримо велике резултате. Једва чекам да заиграм“, рекао је Дуарте.
Бруно Дуарте рођен је 1996. године у Сао Паолу где је и започео каријеру и играо за готово све јуниорске селекције. Професионалну сениорску каријеру почео је да гради у Португеси, а потом је прешао у Лвив из Украјине. Уследила је селидба у Викторију Гимареш, да би најбоље резултате остварио потом у Виторији за коју је на 97 мечева постигао 22 гола и десет асистенција.
Играо је потом за Дамак у Саудијској Арабији и на крају за Фаренсе где је на 36 утакмица уписао 14 голова и четири асистенције.
Богдан Богдановић  после погођене тројке против САД - Sputnik Србија, 1920, 17.07.2024
ОИ 2024
Србија и Америка „очи у очи“ – да ли почиње драма у три чина?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала